2023-05-21

Paul Craig Roberts: Jungtines Valstijas sunaikino valdantysis elitas


Jungtinėse Amerikos Valstijose vykstančio tyrimo prieš Donaldą Trumpą pripažinimo politiškai motyvuotu, struktūrinių ir ideologinių prieštaravimų bei nuogąstavimų, kad Amerikos ekonomika pateks į recesiją, fone GEOFOR redakcija paprašė Politinės ekonomikos instituto (JAV) pirmininko, ekonomikos mokslų daktaro, JAV iždo sekretoriaus pavaduotojo R. Reagano administracijoje Paulo Craigo Robertso pasidalyti savo nuomone apie Amerikos ateitį.


GEOFOR: Specialusis patarėjas Džonas Durhamas "išteisino" Donaldą Trampą dėl vadinamojo "rusų gete", savo ataskaitoje rašydamas, kad FTB tyrimas buvo politiškai motyvuotas. Kaip ši žinia paveiks demokratų kovą su D. Trumpu?

Dr. Paulas Craigas Robertsas: Donaldo Trumpo išteisinimas ir FTB pasmerkimas dėl politiškai motyvuoto tyrimo, kuriame nebuvo jokių įrodymų, turėtų sužlugdyti tokį pat nesąžiningą Bideno režimo tyrimą dėl kaltinimų dokumentų klastojimu ir Niujorko valstijos baudžiamąjį persekiojimą prieš Trumpą dėl įtariamo neteisingo išlaidų deklaravimo. Jau seniai aišku, kad žiniasklaidos palaikomas suklastotų kaltinimų D. Trumpui sąrašas yra propaganda, kuria siekiama neleisti D. Trumpui vėl kandidatuoti į prezidentus ir pamokyti visus būsimus potencialius kandidatus į prezidentus, kad jie bus sunaikinti, jei bandys atstovauti žmonėms, o ne nerinktai valdančiajai oligarchijai.

Tačiau Demokratų partija ir jai tarnaujantys presstitutai visiškai negerbia tiesos. Faktai jiems paprasčiausiai nesvarbūs. Tai pasakytina ir apie Amerikos universitetus, teisės asociacijas, medicinos asociacijas, CŽV, FTB, NSA, Valstybės departamentą, reguliavimo agentūras, tokias kaip NIH, CDC, FDA, didžiąsias korporacijas ir daugelį respublikonų respublikonų Atstovų Rūmų ir Senato narių, kurie tarnauja ne tiesai, o jiems mokamiems ekonominiams interesams. Taip pat yra ir su didele dalimi demokratų rinkėjų, kuriems propaganda sudarė sąlygas nekęsti D. Trumpo. Demokratams svarbiausia ne faktai, o tai, kaip gauti Trumpą. Tiesai neleidžiama užkirsti kelio Trumpo sunaikinimui.

Todėl JAV artėja prie lemtingo visuomenės skilimo, iš kurio neįmanoma išbristi. D. Trumpas atstovauja paprastiems amerikiečiams, kurie nori taikos, o ne neokonservatorių karų, kurie nori susigrąžinti savo darbo vietas, kurias godumo valdomos kapitalistinės pasaulinės korporacijos išsiuntė į Kiniją ir Aziją, kurie nori, kad jų vaikai būtų tinkamai ugdomi, o ne indoktrinuojami seksualiniais iškrypimais, satanizmu ir jiems būtų sakoma, kad jie yra rasistai. Demokratai, priešingai, vis dažniau yra Woke-žmonės, kurie tiki, kad tiesa yra baltųjų viršenybės engimo įrankis, kad krikščioniška moralė yra tironiška ir diskriminuojanti pedofilus bei kitus seksualinius iškrypėlius ir kad, kaip sakė pats "prezidentas" Bidenas, baltieji yra didžiausia grėsmė Amerikai. Žr.: https://www.paulcraigroberts.org/2023/05/15/us-navy-enlists-drag-queen-for-digital-ambassador-role-to-attract-more-recruits-2/

Dabar, kai oficialūs Atstovų Rūmų respublikonų tyrimai atskleidė visišką J. Bideno ir jo sūnaus korupciją (žr. https://www.paulcraigroberts.org/2023/05/16/bank-records-show-biden-family-received-10-million-in-payments-from-china-foreign-interests-house-oversight/ ), demokratai, pavojingas ir korumpuotas karinis ir saugumo kompleksas bei bendrininkaujanti Amerikos žiniasklaida yra beviltiški. Jie visi stovi kaip demaskuoti. Taigi, užuot atsiprašę už netinkamą elgesį su D. Trumpu ir jo šalininkais, kurių 1 000 demokratai neteisėtai įkalino, jie veikiausiai smogs, kol vis dar kontroliuoja vykdomąją valdžią, JAV Senatą, CŽV, FTB, NSA ir federalines agentūras, tokias kaip IRS, kurios buvo apginkluotos ir militarizuotos.


Arba korumpuoti ir grasinantys demokratai gali sukelti karą tarp JAV ir Rusijos, Irano ar Kinijos, tikėdamiesi, kad karas suvienys net D. Trumpo šalininkus, ypač tarp jų esančius superpatriotus, aplink "prezidentą" prieš "užsienio priešus".

GEOFOR: Neseniai pasirodė pranešimų, kad buvęs viceprezidentas Mike'as Pence'as rimtai ketina varžytis su Donaldu Trumpu 2024 m. prezidento rinkimuose. Kaip vertinate jo galimybes ir kodėl jis nusprendė žengti tokį žingsnį?

Dr. Paulas Craigas Robertsas: Mike'as Spence'as neturi jokių šansų nugalėti Donaldą Trumpą. M. Pence'as kandidatuoja tarnaudamas valdančiajam isteblišmentui. Spensas apsimeta krikščioniu evangeliku. Evangelikai neprieštarauja Armagedonui, nes tiki, kad jie bus pakelti į dangų, o tuos, kurie dar liks žemėje, sunaikins ugnis. Valdančioji Amerikos oligarchija tikisi, kad Spensas atitrauks krikščionis evangelikus nuo Trampo rinkėjų, taip sumažindamas Trampo pergalės persvarą, kad demokratai vėl galėtų pavogti prezidento rinkimus. Kadangi evangelikai nėra labai įžvalgūs, demokratams gali pavykti sužlugdyti Trampą ir Amerikos žmones. Pensas, žinoma, netaptų prezidentu.

GEOFOR: Negalime nepaklausti apie migracijos problemą. Panaikinus 42-ąjį skirsnį, analitikai prognozuoja naują pabėgėlių iš Meksikos ir Lotynų Amerikos antplūdį. Prie ko prives tokios problemos ir ar jos turės įtakos kitų metų Baltųjų rūmų vadovo rinkimams?

Dr. Paulas Craigas Robertsas: Bideno režimas išleidžia milijardus dolerių "Ukrainos sienoms ginti", bet neišleis nė cento Amerikos sienoms ginti. Demokratai nori ispanakalbių ir juodaodžių imigrantų, kuriems jie suteiks balsų, nes imigrantai įsibrovėliai tirpdo baltųjų gyventojų daugumą ir griauna JAV etninį pagrindą. Vietoj vieningos tautos - Babelio bokštas.

Kadangi demokratai kontroliuoja daugumos valstijų didžiuosius miestus, o kartu ir rinkimų taisykles bei balsų skaičiavimą, nesvarbu, kaip žmonės balsuoja. Kaip sakė Stalinas, svarbu tik tai, kas skaičiuoja balsus. Tik visiškas kvailys gali tikėtis, kad demokratai skaičiuos balsus, kurie pergalę atnešė respublikonams.

GEOFOR: Aistros dėl Amerikos valstybės skolos, infliacijos, darbo vietų ir galimo naujo Amerikos bankų žlugimo tik auga. Papasakokite mums, kas laukia Amerikos ekonomikos artimiausioje ateityje? Juk recesija Jungtinėse Valstijose vienaip ar kitaip paveiks visą pasaulį...

Dr. Paulas Craigas Robertsas: Nepaisant visų mano ir kitų žmonių pastangų dešimtmečiais, Jungtines Valstijas sunaikino valdantysis elitas, siekdamas trumpalaikio pelno ir trumpalaikio valdžios virš žmonių augimo. Pasaulinės korporacijos, perkėlusios gamybos darbus į užsienį, sunaikino Amerikos viduriniąją klasę ir kopėčias, kuriomis Amerika buvo tapusi "galimybių visuomene". Šiandien daugelis buvusių Amerikos gamybos ir pramonės miestų atrodo kaip subombarduotų miestų liekanos.

Kadangi JAV korporacijos užsienyje gamina prekes, kuriomis prekiauja amerikiečiams, šios prekės patenka į JAV kaip importas. Taigi, gamybos perkėlimas į užsienį, kad ji būtų skirta vidaus rinkai, didina prekybos deficitą.

Prekybos deficitą reikia finansuoti. JAV tai nėra problema, kol doleris, kaip rezervinė valiuta, yra paklausus visose šalyse, kad galėtų atsiskaityti už tarptautinius sandorius, o šalys, turinčios prekybos perteklių, savo pinigų perteklių laiko JAV iždo obligacijose, taip finansuodamos ir JAV prekybos, ir biudžeto deficitą. Neįtikėtinai kvailas Vašingtono poelgis - tai dūris JAV doleriui, kaip pasaulio rezervinei valiutai, į širdį, todėl Vašingtonas nebegali apmokėti savo sąskaitų spausdindamas pinigus. Tas dūris buvo Bideno režimo sankcijos Rusijai ir kitoms šalims bei Rusijos centrinio banko indėlių areštas. Tai galutinai įtikino likusį pasaulį, kad turėdama dolerio likučius šalis rizikuoja būti nusavinta arba kontroliuojama Vašingtono.

To pasekmė - pasaulis atsisako dolerio, vietoj jo atsiskaitydamas už prekybos balansus savo arba kitomis valiutomis. Todėl dolerių paklausa mažėja, bet pasiūla didėja dėl JAV prekybos ir biudžeto deficito.

Anksčiau ar vėliau JAV dolerio vertė sumažės, o tai sukels didelę infliaciją JAV, kurios centrinis bankas negali kontroliuoti. Amerikiečių pragyvenimo lygis kris, ir JAV ims panašėti į Indiją 1900 m. Neapykanta baltaodžiams, kurios demokratai išmokė juodaodžius ir atvykėlius imigrantus, sukels vidaus karą. Vienintelis klausimas - ar baltieji amerikiečiai bus taip indoktrinuoti savo kaltės jausmo, kad nesugebės apsiginti.


Dr. Paulas Craigas Robertsas - Politinės ekonomijos instituto pirmininkas, JAV ekonomistas, buvęs R. Reagano administracijos iždo sekretoriaus padėjėjas, Šaltojo karo dabartinio pavojaus komiteto narys.

Sergejus Duhanovas yra žurnalistas, besispecializuojantis tarptautinių santykių ir nacionalinio saugumo klausimais. Ne dirbo spaudos agentūros NOVOSTI korespondentu Kanadoje (Otavoje, 1990-1992 m.) ir laikraščių "Business MN", "Delovoy Mir" ir "Interfax-AiF" JAV biuro vadovu (Vašingtone, 1996-2001 m.).

https://geofor.ru/en/news/713/ 

https://www.paulcraigroberts.org/2023/05/18/the-united-states-has-been-destroyed-by-its-ruling-elites/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą