2023-06-01

Stefančukas ir Šimontė - dviejų tautų negalios simptomai


Šiandien LRT portale rašoma, kad Lietuvos Seimo įsteigtas apdovanojimas – A. Stulginskio žvaigždė – šiemet skirti Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkui Ruslanui Stefančukui "už indėlį puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas".

Pasidomėjau Ukrainiečių spaudoje, kokie gi šio Karabasą-Barabasą primenančio storulio nuopelnai kovojančiai Ukrainai, parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjoms?

Pasirodo, kad tai abejotinos reputacijos veikėjas. 


Pastaruoju metu plačiausiai nuskambėjęs Stefančuko nuopelnas savo kovojančiai šaliai - sūnaus evakuacija į Austriją, kad nereikėtų Ukrainos ginti, lieti už ją kraują. Geras pavyzdys!



"Grafinis vaizdas su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko Ruslano Stefančuko ir jo vaikų, gyvenančių Vienoje, nuotraukomis. Apraše pasakojama, kad prasidėjus karui Stefančuko sūnus Olesis persikėlė į Austrijoje esančius sesers namus, kur saugiai valgo picą, geria alų ir kolą. Devyniolikmetis Olesis vietoj Ukrainos armijos uniformos dėvi Balenciaga ir Gucci drabužius.

Pasirodo, mūsų politinio elito vaikai gyvena ir mokosi ES, o po karo jie grįš į Ukrainą, įgiję gerą išsilavinimą, kad vadovautų šaliai pagal tėvų tradicijas."



"Spalio 8 d. (2021) pareigas pradėjęs eiti Ukrainos parlamento pirmininkas Ruslanas Stefančiukas sakė, kad jo vaikai studijuoja teisės fakultetuose, ir paaiškino, kiek moka už jų mokslą.

Kaip pirmininkas pasakojo interviu Kata Osadčai laidoje "Socialinis gyvenimas", jis turi du vaikus - dukrą Zlatą ir sūnų Olesį.

Sūnus studijuoja Kijevo universitete, o dukra mokosi užsienyje, Vienoje.

"Dukra visiškai pati įstojo į Vienos universitetą. Ji moka šešias kalbas. Dabar ji yra ten (Vienoje - red.). Sūnus nusprendė, kad jam patogiau studijuoti ir gyventi Ukrainoje", - sakė V. Stefančuk.

Jis pripažino, kad dukros studijos užsienyje kainuos daugiau nei 100 eurų per semestrą."

Iki karo Stefančuko sūnui buvo "patogiau studijuoti ir gyventi Ukrainoje", o prasidėjus karui jam gyventi Ukrainoje tapo nepatogu!

Štai tokio Ruslano Stefančuko vertybės, už kurias PIŠ su vyšivanke įteikė jam Stulginskio premiją.

„Lietuvoje nėra žmonių, kurie nepadeda Ukrainai!“ – per iškilmingą apdovanojimo įteikimo ceremoniją sakė Stefančukas.

O kodėl šio pono sūnus nepadeda savo Tėvynei, o prabangiai ilsisi Austrijoje?



Apie Ingridą Šimonytę galiu pasakyti: Tai blogiausia, kas galėjo atsitikti Lietuvai. Šimonytė ir Stefančukas, mano nuomone, yra jų atstovaujamų valstybių negalios diagnozė.

Geriausia Šimonytės moralinės ir politinės negalios iliustracija yra šis video:


https://www.lrt.lt/naujienos/pasaulyje/6/2003223/stefancukas-lietuvoje-nera-zmoniu-kurie-nepadeda-ukrainai 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą