2023-11-30

Rusijos Aukščiausias Teismas pripažino LGBT judėjimą ekstremistine organizacija

 


MOSKVA, lapkričio 30 d.  Rusijos Federacijos Aukščiausiasis Teismas pripažino tarptautinį LGBT* socialinį judėjimą ekstremistine organizacija, pranešė "RIA Novosti" korespondentas.

"Ieškinio reikalavimai tenkinti: pripažinti tarptautinį visuomeninį judėjimą LGBT* ekstremistine organizacija ir uždrausti jo veiklą Rusijoje", - paskelbė teisėjas. Jis pridūrė, kad sprendimas turi būti "nedelsiant įvykdytas".

Kaip patikslino RIA Novosti teismo spaudos tarnyboje, posėdyje dalyvavo tik Teisingumo ministerijos atstovas. Atsakovas posėdyje nedalyvavo. Posėdis truko daugiau nei keturias valandas ir dėl "slaptumo" vyko uždaru režimu. Bylos medžiagą sudarė daugiau kaip 20 tomų.

Teisingumo ministerija pateikė ieškinį dėl LGBT* pripažinimo ekstremistine organizacija. Pasak ministerijos, šio judėjimo veikla Rusijoje turi "ekstremistinės orientacijos požymių ir apraiškų, įskaitant socialinės ir religinės nesantaikos kurstymą".

Italų "Il Giornale" apie Rusijos AT nutarimą:

"Sustabdykite LGBT propagandą" : štai naujausias Putino įstatymas

Šis sprendimas yra tik naujausia iš daugelio iniciatyvų, kuriomis Kremliaus valdžia vardan "tradicinių vertybių", kurios yra prezidento Vladimiro Putino darbinis arkliukas, taikosi į seksualines mažumas. Susidorojimas suaktyvėjo prasidėjus 2022 m. invazijai į Ukrainą. Per pastaruosius metus valdžia uždraudė "gėjų propagandą" ir lyties keitimą. Pasak caro kritikų, prieš LGBT nukreipta retorika yra bandymas sukurti Federacijos vidaus priešą, kuris būtų naudojamas kaip atpirkimo ožys siekiant pratęsti konfliktą prieš Kijevą. Rusijos Lgbt tinklo grupės vadovas Igoris Kočetkovas pareiškė, kad "bus neįmanoma vykdyti visos teisėtos LGBT organizacijų veiklos. Šiuo nutarimu siekiama sukurti įsivaizduojamus priešus jų ideologijos, propaguojančios tradicines vertybes, rėmuose. Ši ideologija tampa totalitarine."



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą