2023-12-17

Advokatės Tatjanos Montian žvilgsnis į karinius konfliktus

 


https://www.youtube.com/watch?v=i5qdbqAF6Og

2024 metais karas, Ukrainos advokatės Tatjanos Montian nuomone, nesibaigs. Yra dar pribaltai, lenkai, kiti Rytų europiečiai. Jų negaila. 

Prieš savaitę Kijeve buvo susirinkusi baltarusių opozicijos Sorošo finansuota konferencija. Baltarusių KGB surinko pilną informaciją apie vykusį susirinkimą. Pranešime sakoma:


Konferencijoje buvo aptarta "Baltarusijos išlaisvinimo strategija". Išlaisvinimu mes turime omenyje konkretų planą, kurį bėgantiems radikalams pasiūlė Ukrainos specialiosios tarnybos. Savanorių batalionai užgrobia Bresto srities rajoną ar rajonus ir pasiskelbia ten tariamai teisėta valdžia. Ten juos esą turi paremti "permainų šalininkai" Baltarusijoje. Pati Ukraina pripažįsta šią valdžią šiose teritorijose teisėta, įveda savo karius, o NATO pasitraukia. Taip bus užgrobta dalis Baltarusijos, o tai lems karą mūsų šalyje.

 Apie pabėgėlių konferenciją sužinota dėl susirūpinusių Ukrainos piliečių, kurie nepritaria Kijevo valdžios veiksmams ir karinės invazijos į Baltarusiją planams. Būtent jie pranešė, kad bėgliai rinksis ne Operos ir baleto teatre, kaip buvo planuota iš pradžių, o Mokslų akademijos konferencijų salėje.


Pagrindinis pavojus - lenkai, mano Montian. Jų daug, galima retransliuoti propagandą ir užverbuoti lenkus, kuomet pasibaigs ukrainiečiai. Vakarai negali pralaimėti. Be mūšio jie nepasiduos.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą