2023-12-18

Berliner Zeitung: fermerių protestas Vokietijos sostinėje

 

Tūkstančiai ūkininkų iš visos Vokietijos pirmadienį vyksta į Berlyną demonstruoti prieš šviesoforų koalicijos politiką. Ūkininkų organizacijos prezidentas Joachimas Rukwiedas (Joachim Rukwied) paskelbė apie "aršų pasipriešinimą". Jie nori paralyžiuoti eismą Berlyne traktorių kolona. Pirmieji ūkininkai su žemės ūkio technika į Berlyną atvyko sekmadienio vakarą, praneša RBB.

Berlyno policija tikisi sulaukti bent 3000 dalyvių. Mitingas vyks nuo 8 iki 12.30 val. 18-osios aikštėje prie Brandenburgo vartų. Jau pasirodė daugybė ūkininkų ir traktorių.




Eismo informacijos centro duomenimis, Berlyne-Vedinge, Oslo gatvėje ir Seestraße gatvėje, miesto greitkelio kryptimi, susidarė spūstys. Pranešama, kad ten važiuoja vilkikai, o aplink Seestraße esančiuose privažiuojamuosiuose keliuose taip pat susidarė spūstys. Vairuotojai šiuo metu taip pat turi apsišarvuoti kantrybe Heerstraße gatvėje, važiuojant nuo miesto ribos miesto centro link. Čia važiuojama maždaug 45 minutėmis ilgiau. 

Kaip pranešė "Verkehrsstudio Berlin" X, jau ryto valandomis susidarė spūstys. Remiantis pranešimu, spūstys susidarė kelyje B1/B5 link miesto centro, kelyje B2 Dreieck Barnim link centro, šiauriniame kelyje B96 Hermsdorfo ir Waidmannslust rajone, o pietuose spūstys susidarė kelyje B96 nuo Groß Machnow link centro ir vakariniame kelyje B5 link Berlyno.

Biudžeto krizė: mažinimas smogė ūkininkams

Federalinis žemės ūkio ministras Cemas Özdemiras (žalieji) taip pat ketina dalyvauti didelio masto demonstracijoje ir pasakyti kalbą. Tai sekmadienį pranešė laikraštis "Bild", remdamasis Özdemiro ministerija. 

Vokietijos ūkininkų asociacija (DBV) mitingą rengia siekdama pademonstruoti savo poziciją prieš planuojamą žemės ūkio dyzelino subsidijų ir motorinių transporto priemonių atleidimo nuo mokesčių panaikinimą. Planuojami apkarpymai yra federalinės vyriausybės biudžeto konsolidavimo po Federalinio konstitucinio teismo sprendimo dalis. Pats Özdemiras kritikavo planuojamus mažinimus kaip "problemiškus". FDP parlamentinė frakcija sekmadienį paskelbė, kad vetuos šią didelę ūkininkams tenkančią naštą. Vis garsiau protestuoja ir CDU/CSU. Bavarijos ministras pirmininkas Markusas Söderis (CSU) sekmadienį internetinėje platformoje X paskelbė pranešimą: "Mes palaikome savo ūkininkus ir atmetame mokesčių didinimą bei vienpusę naštą mūsų ūkininkams".

DBV pirmininkas Joachimas Rukwiedas paragino koalicinę vyriausybę atšaukti planus mažinti išlaidas. Priešingu atveju Vokietijos žemės ūkis neturi ateities.

Ūkininkų protestas su šūkiu "Per daug yra per daug! Dabar viskas baigta!" Ūkininkų asociacija tikisi, kad ūkininkai savo nepasitenkinimą parodys gausiu traktorių skaičiumi. Kelios valstijų žemdirbių asociacijos nori vykti į sostinę autobusais, automobilių ir traktorių kolonomis. Sekmadienį socialiniuose tinkluose jau buvo paskelbti vaizdo įrašai, kuriuose matyti ilgos kolonos Žemutinėje Saksonijoje ir Bavarijoje. 

Brandenburgo ūkininkų asociacija taip pat nori dalyvauti. "Mūsų vyriausybė nori atlikti skaičiavimus be ūkininkų. Mes su tuo nesitaikstysime!" - rašė asociacija X platformoje.

https://www.berliner-zeitung.de/news/traktor-konvoi-in-berlin-oezdemir-will-am-montag-beim-grossen-bauern-protest-reden-li.2169353


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą