2024-07-13

Pitbulis sunkiai sužalojo vienerių metų berniuką Italijos Modugno miestelyje

 

Italų dienraštis "Corriere della Sera" pranešė, kad liepos 12 d. vakare, iš penktadienio į šeštadienį, Bario pakraštyje esančiame Modugno miestelyje pitbulis užpuolė ir sužalojo veidą vienerių metų berniukui.

 Pranešama, kad užpuolimas įvyko namuose, o vaikas buvo nedelsiant nuvežtas į Bario ligoninę "Giovanni XXIII". Apie įvykį pranešė jo tėvas. Skubiai plastikos chirurgų operuotas mažylis yra sunkios būklės, šiuo metu jis intubuotas ir jo prognozės rezervuotos. Šuo buvo sugautas ir nugabentas į Bario šunų prieglaudą, kad būtų įvertintas jo pavojingumas.


Tai ne pirmas atvejis, kai šios ir panašių pavojingų veislių šunys sužaloja savo šeimininkus, o dar dažniau jų vaikus.

Šių metų gegužės 17 d. LNK pranešė, kad Italijoje pitbulis užpuolė dvejų su puse metų mergaitę. Tuo metu ją su seserimi dvyne prižiūrėjo teta. 25 moteris, teigiama, išplėšusi mergaitę iš šuns nasrų, uždarė ją su seserimi vonioje. Tada pati bandė bėgti pro balkoną.

„Išgirdome šauksmus kieme, išėję į lauką pamatėme jauną moterį, stovinčią ant balkono atbrailos. Ji atrodė sužeista, nes buvo gana kruvina ir šaukėsi pagalbos, sakė, kad ją užpuolė šuo“, – sakė liudininkė.

Mergaitei šuo sužalojo veidą ir kojas. Ji buvo operuota. 

Tai buvo jau antra su pitbuliais susijusi nelaimė Italijoje per mažiau nei mėnesį, kai du pitbuliai mirtinai sužalojo 13 mėnesių vaiką. Berniuką ant rankų laikė jo mama, bet šunys puolė taip netikėtai, kad nei ji, nei atskubėję giminaičiai nesugebėjo vaiko apginti.

Anksčiau esu skelbęs kelis straipsnius, kuriuose rašiau apie pitbulių ir stafordširo terjerų sudraskytus vaikus ir suaugusius:

https://lebionka.blogspot.com/2018/06/ukrainoje-stafordsiro-terjeras-nugrauze.html

Šiame straipsnyje rašiau apie tai, kad Ukrainoje stafordširų terjeras nugraužė šeimininkei rankas ir sužalojo veidą, o Vokietijoje papjovė kūdikį. 

https://lebionka.blogspot.com/2024/06/sunys-zudikai-ir-juos-mylincios-moterys.html

2024 m. birželio 7 d. pranešta, kad Anglijoje trys stafordširo terjerai apgraužė ir papjovė savo šeimininkę.

Kalbos, kad „veislė nesvarbu, o viskas priklauso nuo šunų auklėjimo ir dresavimo“ – kalbos diletantų, kurie nieko neišmano apie šunų genetiką ir jų zoologiją.

Šunų veislių genomai patyrė „butelio gurklio efektą“, kai gyvūnų veislė kilo vos iš kelių protėvių. Tai būdas sukurti naują veislę, bet ir būdas gauti masę nepageidaujamų dominuojančių mutacijų. Taip ir turime: labai gražius, bet kvailus dekoratyvinius šuniukus, žmogaus gyvybei pavojingus kovinius šunis. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą