2019-05-19

Matteo Salvini mitinge Milane: „Ekstremistai-tai ES vadovybė“


Gegužės 18 dieną įvyko11 ES tautininkų partijų pasitarimas Milane. Tikslas – vieninga pozicija Europos Parlamento rinkimuose. Katedros aikštėje įvyko daugiatūkstantinis partijos Lyga šalininkų mitingas, kuriame pasisakė Europos šalių tautininkų lyderiai.

„Aš pasiruošęs atiduoti gyvybę už Italiją“. „Pasveikinkite šiuos didvyrius, kurie kovoja kiekvieną dieną. Tai Lyga“. Taip Matteo Salvini pristatė Milano merą, išėjusį į sceną prieš svečius iš Europos, rašoma Il Giornale. Scenoje buvo ir kiti Lygą atstovaujantys miestų merai.

Mitinge pasisakė vienuolikos ES tautininkų partijų atstovai.

Estijos konservatorių partijos atstovas Jaak Madison susirinkusių paklausė: „Žanas Klodas Junkeris turi atvykti į Italiją ir sužinoti pas Matteo Salvinį, kaip apsaugoti mūsų tautas“. Madisonas teigė, kad Europos valstybės turi turėti „suverenitetą, kas liečia imigracijos, vidaus politiką ir valiutą. „Mes norime patys tai spręsti.“ - pabrėžė jis.

„Mes ne antieuropiečiai, mes tikrieji europiečiai. Mes ne prieš Europą, o prieš dabartinę Europos Sąjunga ir jos dekadentišką politiką“, - tvirtino atstovas partijos Alternative fur Deutschland Jeorg Meuthen iš tribūnos Lygos mitinge. „Junkeris, Dragi, Šulcas, Makronas, Timermansas ir Merkel, jūs pasipūtę technokratai būsite žingsnis po žingsnio išmesti iš parlamento“, tęsė Meuthen.



„Mano draugas Salvini jau pakeitė Italijos politiką ir yra mums pavyzdys. Tiesiog laivai su nelegaliais imigrantais nebeatvyksta į Europą ir Salvini neaptarnaujami“, - kalbėjo Gerdas Vldersas, Olandijos laisvės partijos lyderis.

„Šiandien mes čia, kad pasakyti šiai Europai, šitai oligarchijai, kuri mus valdo per praskiedimą ir ištirpdymą mūsų šalies. Tiesiog taip smogia mūsų šalims globalizacijos vėjai, kurie paverčia mus vergais ir bedarbiais,“ - pasakė Marin Le Pen, lyderė Prancūzijos Rassemblement National.

Po jų kalbėjęs Salvini pasakė: Čia Europa iš kurios kilęs vienas iš didžiausių žmonių istorijoje: Šventasis Jonas Paulius II, kuris gimė gegužės 18 dieną. Jis sakė, kad Europos pašaukimas yra solidarumas, nuo Atlanto iki Uralo, su nacijų, tautų, vienybės skirtumais, bet ne apie Turkiją Europoje. Jis kalbėjo apie orumą.“

„Šioje aikštėje mes ne ekstremistai, rasistai ar fašistai. Skirtumas tarp tų, kas žiūri į priekį ir kalba apie ateitį, ir darbą, ir tų, kas kalba apie praeitį, nes neturi ateities vizijos (…) Lyga taps pirma Europos partija. Mes atnešime nacionalinių valstybių sienų principą į Europą, ir čia niekas neateis be leidimo. (…) Mes pakviesime palikuonis milijonų italų emigrantų visame pasaulyje sugrįžti. Aš pasiruošęs atiduoti gyvybę už Italiją“, - pasakė susirinkusiems Salvini.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą