2020-07-07

Alfredas Bumblauskas apdergė ir karalių Mindaugą, ir Prezidentūrą, ir Vilniaus universitetą



Vilniaus universitetą baigiau 1974 metais. Tuo metu tai buvo rimta mokymo ir mokslo įstaiga. Laikai pasikeitė. Dabar čia esama profesorių, dėl kurių man gėda, kuriems būtų geriau dirbti kokius primityvesnius darbus, kad ir šluoti gatvę priešais mano Alma Mater. Vienas tokių yra „istorikas“ Alfredas Bumblauskas liepos 6 dieną, Lietuvai minint Valstybės arba Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, apdergęs ir Karalių Mindaugą, ir Prezidentūrą, ir Vilniaus Universitetą.

Kaip etatinis LRT šaumenas Bumblauskas Valstybės dienos renginyje Prezidentūros kieme viešai dergė ant karaliaus Mindaugo galima pamatyti šiame LRT video:


LRT transliuotame renginyje „Dalinkimės istorija“, labai protingą pranešimą apie Simoną Daukantą pristatė Prezidentas Gitanas Nausėda. Stebėjausi: be popierėlių, sklandžiai, protingai. Kartelė buvo pakelta taip aukštai, kad po jo išėjęs, o gal įneštas į sceną, kameros to nerodė, ir pasodintas į krėslą, (gal girtas? O gal nebepaeinąs nuo nutukimo?) Vilniaus universiteto profesorius, etatinis LRT keliauninkas Alfredas Bumblauskas, šią Prezidento Gitano Nausėdos kartelę nuleido iki plintuso.



Štai ką pasakė šitas „istorikas“, kurį iš LRT kartą išvytas žurnalistas pristatė kaip „žymiausią iš gyvųjų istorikų“:

    Mindaugą ilgai nemylėjau, nes rimti istorikai sakydavo, necituosiu kokie, „aš nekenčiu Mindaugo“. Apibendrinu mano bičiulio Erlicko žodžiais: „Gyveno Mindaugas toksai, pablūdęs buvo jis visai, baisiausias iš visų banditų...“

Kuo visa tai skiriasi nuo Šimašiaus pliažo Lukiškių aikštėje? Juk abiem atvejais apdergiami valstybės simboliai, apdergiami tam, kad naikinti valstybę. Tai vientisas planas.

Bumblauskas – LRT herojus, nuolatinis atostogautojas už Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus. O kas šiandien yra LRT, kuri po savo sparnu priglaudė įvairius bumblauskus?

Profesorius Vytautas Radžvilas apie LRT taip pasakė: „Lietuvos radijas ir televizija užsiima atvira antitautinių ir antivalstybinių idėjų propaganda, kuri daugeliu atžvilgių yra ciniškesnė ir primityvesnė, negu sovietmečio laikais“.

Lietuvos sovietinės okupacijos laikais Justinas Marcinkevičius apdainavo mūsų vienintelį karalių Mindaugą, kūrė simbolį, laisvos Lietuvos valstybės simbolį. Po trisdešimties nepriklausomybės metų kažkoks niekšas Bumblauskas mūsų simbolį prezidentūros kieme trypia į purvą.

Jeigu šita padugnė Bumblauskas gali vadinti Karalių Mindaugą „banditu“, tai aš leidžiu sau keliauninką Bumblauską pavadinti niekšu ir mėšlo krūva.

Pripažinkite, juk aš teisus.

Konfucijus sakė: viską lemia ženklai ir simboliai. Manote, kad Bumblauskas to nesupranta? Jis sąmoningai griauna valstybės pamatus.

P.S.: Bumblauskas nuolatos kartojo, kad mažai kas žinoma apie karalių Mindaugą. O ar būtų kas žinoma apie Nepriklausomybės akto originalą, jeigu ne chemikas Liudas Mažylis??? Reikia mokėti dirbti archyvuose ir dirbti, ponas „didysis istorike“ Bumblauskai, o ne iš televizoriaus malti š...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą