2020-07-27

Lenkija atmeta šeimos naikinimui skirtą „Stambulo konvenciją“ (video)




Pasibaigus Lenkijos prezidento rinkimams, lenkai ėmėsi pirmaeilių valstybės stiprinimo žingsnių. Vienas iš jų yra denonsavimas prieš žmogų ir šeimą nukreiptos „Stambulo konvencija“ (SK), įteisinančios „socialinės lyties“ sąvoką.

Oficialiai kalbama, kad ši konvencija skirta kovoti su prievarta prieš moteris ir prievarta šeimoje. Tačiau realiai ją naudoja struktūros, diegiančios juvenalinę justiciją, LGBT ideologiją, seksualinį švietimą ir kitas iniciatyvas, griaunančias šeimos vertybes.

Lenkijos Teisingumo Ministras Zbignevas Ziobro mano, kad nacionaliniai įstatymai geriau gina moteris nuo prievartos, negu SK. Lenkija ratifikavo SK 2015 metais, kuomet valdžioje buvo liberalų partija „Pilietinė platforma“.

„Konvencija apima ideologines nuostatas, kurios mums nepriimtinos, kurias mes skaitome žalingomis. Viena iš tokių nuostatų yra koncepcija taip vadinamo genderio ir jo atskyrimas nuo biologinės lyties“, - pasakė Ziobro. Jis pažymėjo, kad genderinė ideologija atveda prie to, kad biologinė lytis traktuojama ne kaip fizinė duotybė, o kaip kaip išprotautas sociokultūrinis pasirinkimas, kurį žmogus gali padaryti bet kokiame amžiuje. „Tai elementarus melas“, - pabrėžė ministras.


Lenkijos teisingumo ministerija mano, kad „Stambulo konvencija“ nukreipta, visų pirma, prieš šeimą. Nepakanka ginti moterų ar vyrų, būtina kovoti su bet kokiomis prievartos apraiškomis. Dar šių metų gegužės vidury teisingumo ministro pavaduotojas Romanovskis pavadino SK „genderiniais kliedesiais“ ir ideologija.

„Tradicinis šeimos modelis kaip moters kaip žmonos ir motinos, o vyro kaip sutuoktinio ir tėvo gali būti SK 12 straipsnio pripažintas kaip stereotipinis ir, atitinkamai, viena iš moters engimo formų“, - pabrėžė politikas.

Iki šių metų pabaigos Teisingumo ir Užsienio reikalų ministerijos parengs įstatymo projektą ir jį pateiks Seimui dėl išėjimo iš SK.

SK yra pasirašiusios ir ratifikavusios 34 valstybės, dar 11 valstybių pasirašė, bet neratifikavo.

Lenkijos teisininkų organizacija „Ordi Iuris“ nurodo, kad didžiausia prievarta prieš moteris yra tose Vakarų valstybėse, kuriose labiausiai įdiegta genderizmo ideologija ir nurodo, kad SK konvencija skirta primesti pavojingą genderizmo ideologiją.

Ordo Iuris ir kitos organizacijos, ginančios šeimą, pažymi, kad jų kritikos objektu yra ne SK oficialus pavadinimas, o ginčytinas šio dokumento turinys. 

Euronews pranešė apie Lenkijos išėjimą iš SK. Nurodoma, kad šalies įstatymai pilnai atitinka konvencijos reikalavimams, o genderizmo ideologiją, kuri yra „žalinga ideologinė nuostata“ ir nereikalinga skiepyti jaunimui.

Pažymima, kad rinkimų metu prezidentas Andžejus Duda pasisakė prieš vienalytes „santuokas“, o LGBT palygino su „neobolševikais“.

Europos Taryba pareiškė apgailestavimą dėl Lenkijos sprendimo. „Išėjimas iš Stambulo konvencijos būtų gana liūdnu ir rimtu žingsniu atgal, ginant moteris nuo prievartos“ – pareiškė ET generalinė sekretorė Marija Peičinovič-Burič.

Lietuvai, neratifikavusiai ydingos Stambulo konvencijos, manau, reikėtų ją denonsuoti.


Šaltiniai:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą