2022-09-05

Buvome partnerių apdovanoti kalėjimu, o nūnai gausime jų karinę biolaboratorija?

 


Prezidentas Valdas Adamkus Lietuvą apdovanojo CŽV kalėjimu, kuriame, kaip nusprendė Europos Žmogaus Teisių Teismas 2018 m., buvo kankinami islamistai. O kokią dovaną mums rengia dabartinis Prezidentas, Tautos vargams abuojus „gražuolis“ Gitanas Nausėda? Labai tikėtina, kad jis Lietuvą apdovanos karine JAV biolaboratorija.

Rugsėjo 3 d. Rusijos ginkluotųjų pajėgų Radiacinės, cheminės ir biologinės gynybos pajėgų vadas generolas leitenantas Igoris Kirillovas pareiškė, kad biologinių laboratorijų, kurių pagrindu galima kurti ir saugoti biologinio ginklo komponentus, tinklo plėtra kelia grėsmę Rusijos kariniam saugumui. Jo žodžiais, Pentagonas planuoja biologinių tyrimų programas iš Ukrainos perkelti į posovietines respublikas, Rytų Europos ir Baltijos šalis, kad jos kuo greičiau persikeltų netoli Rusijos sienų.


"Pentagonas yra pasirengęs artimiausiu metu perkelti Ukrainoje nebaigtas vykdyti programas į kitas posovietines valstybes, taip pat į Rytų Europos valstybes, tokias kaip Bulgarija, Čekija ir Baltijos šalys. Biologinių laboratorijų, kurios gali būti naudojamos biologinio ginklo komponentams kurti ir saugoti, tinklo plėtra kelia grėsmę Rusijos Federacijos kariniam saugumui. Skirtingai nuo branduolinių ginklų, kuriuos Jungtinės Valstijos dislokuoja NATO sąjungininkių teritorijose, tokia aljanso politika biologinėje srityje leidžia nekontroliuojamai priartėti prie mūsų sienų", - sakė jis.

Pastaraisiais mėnesiais Maskva jau ne kartą kėlė klausimą dėl JAV valdomų biologinių laboratorijų Ukrainoje (ir kitose buvusiose sovietinėse respublikose), atkreipdama dėmesį į kartais pavojingus mirtinų ligų sukėlėjų tyrimus. Net PSO paprašė sunaikinti pavojingus ligų sukėlėjus. Tačiau panašu, kad JAV vadovaujami mokslininkai dabar savo darbą atliks kitose regiono šalyse.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą