2023-02-13

ES finansuoja Sorošo fondą, kad šis griautų šeimas, moralę, tautines valstybes


Europos Sąjunga patvirtino, kad George'o Soroso Atviros visuomenės fondui skiria 3,5 mln. dolerių, rašoma JAV portale "Breitbart".


Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Věra Jourová patvirtino, kad Europos Komisija skiria daugiau kaip 3,5 mln. dolerių Atviros visuomenės fondui, kad padėtų jo kampanijai.

Iš Vengrijos kilęs milijardieriaus George'os Sorosas liūdnai pagarsėjo tuo, kad 1992 m. sužlugdė Anglijos centrinį banką, spekuliuodamas valiuta, o vėliau ėmėsi didžiulės politinės lobistinės veiklos. Jo įkurta NVO ne kartą buvo kaltinama kišimusi į įvairių ES šalių reikalus, o Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas anksčiau pasmerkė Sorosą kaip "vieną korumpuočiausių žmonių pasaulyje".

Nepaisydama Soroso prastos reputacijos, ES patvirtino, kad aktyviai bendradarbiauja su jo "Atviros visuomenės fondu", kuris iš EK gaus daugiau kaip 3,3 mln. eurų (~3,53 mln. JAV dolerių) dotacijų dviem projektams, priskiriamiems vadinamajai "Piliečių, lygybės, teisių ir vertybių programai", vykdyti. Tai, kad ES perveda mokesčių mokėtojų pinigus Sorosui, stebina, turint omenyje, kad Atviros visuomenės fondas dėl savo milijardieriaus įkūrėjo veiklos turi skandalingą reputaciją. 

Įgyvendindamas šiuos projektus "Atviros visuomenės fondas" savo degeneratyvias "vertybes" ketina skleisti Bulgarijoje, Čekijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje.

Teigiama, kad abu projektai pradėti šių metų sausio 1 d. ir iš viso truks 36 mėnesius.


Prieš ES pinigų švaistymą pasisakė Rumunijos Europos Parlamento narys Cristian Terhes, Jis pasisakė  prieš pinigų skyrimą. Pirmadienį jis pareiškė "Breitbart London", kad tolesnis ES sprendimas skirti lėšų "žmogaus teisių naikintojams" įrodo, jog bloką reikia reformuoti.

"Soroso Atviros Europos fondas dažnai susitinka su Europos Komisija ir vykdo lobizmą už tai, kad visoje ES būtų skatinama veikla prieš tautą, šeimą, gyvybę ir pagrindines teises nukreipta politika", - sakė Krikščionių demokratų nacionalinės valstiečių partijos atstovas.

"Tai, kad jo organizacija iš mokesčių mokėtojų pinigų gavo tris milijonus eurų iš  eurokratų marionečių, yra dar vienas patvirtinimas, kodėl ES reikia gilios reformos; kai valstybės susigrąžins sprendimų priėmimo galias iš šių nerinktų ir atskaitingų biurokratų", - tęsė jis ir pridūrė, kad valdžią reikia "grąžinti žmonėms", o ne palikti tokiems stambaus kapitalo lobistams milijardieriams,  kaip George'as Sorosas ar Billas Gatesas.

Jorge Buxadé - Ispanijos populistinės VOX partijos aukšto rango veikėjas - taip pat pasmerkė šį sprendimą ir savo pasipiktinimą paviešino socialiniuose tinkluose. 

"Globalizmas ir tautų naikinimas gryniausia forma, finansuojamas jūsų pinigais", - rašė jis, reaguodamas į tai, kad ES finansuoja "Atviros visuomenės fondą". 

Ispanas taip pat apkaltino ES veidmainyste nusprendus finansuoti G. Soroso remiamą organizaciją ir apibūdino NVO kaip padedančią neteisėtai Katalonijos nepriklausomybės grupuočių veiklai, o tai jis palygino su tariamu Rusijos kišimusi į rinkimus, kurį ES nuolat stengiasi pasmerkti.

Anksčiau Atviros visuomenės fondas neigė, kad atlieka "bet kokį finansinį ar kitokį vaidmenį remiant Katalonijos nepriklausomybės judėjimą".

Buxadé toli gražu nėra vienintelis politikas Europoje, kuris išreiškė nepasitenkinimą Soroso organizacijų veikla. 

"George'as Sorosas yra vienas korumpuočiausių žmonių pasaulyje; jo kišenėje yra daug politikų, kurie dabar nori šantažuoti Vengriją ir Lenkiją dėl galimybės gauti ES lėšų", - dar 2020 m. apie kairįjį filantropą sakė Vengrijos ministras pirmininkas Orbanas.

https://www.breitbart.com/europe/2023/02/13/eu-handing-3-5-million-to-george-soros-open-society-foundation/





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą