2023-07-31

Transseksualas Kanadoje prašo eutanazijos dėl skausmo po lyties keitimo operacijos

 

Po operacijos transseksualus kanadietis paprašė, kad socializuota sveikatos priežiūros sistema suteiktų jam mirtiną injekciją, kad būtų nutrauktos ilgalaikės kančios ir skausmai, atsiradę po "neovaginos" formavimo operacijos, rašoma portale "Breitbart".

Lois Cardinal, save vadinanti "sterilizuota pirmųjų tautų pooperacine transseksuale", išreiškė didžiulį apgailestavimą dėl 2009 m. atliktos operacijos, kurios metu iš apverstos varpos buvo sukurta vaginos imitacija, ir teigė, kad eutanazija būtų geriau nei nuolatinis skausmas dėl naujoviškos operacijos. Po operacijos daugelis žmonių dažnai kenčia skausmą, o atsiradusi "neovagina" yra atvira žaizda, kurią reikia kasdien plėsti, kad ji neužsidarytų.

"Daily Mail" nelaimėlis eksperimentatorius sakė: "Tai užkrauna man psichologinę naštą. Jei negalėsiu gauti tinkamos medicininės priežiūros, nenoriu toliau to daryti".



Cardinal kreipėsi dėl Kanados eutanazijos programos MAiD (medical assistance in dyin - medicininė pagalba mirštant), tačiau, nepaisant to, kad progresyvi socializuota sveikatos apsaugos sistema yra viena iš liberaliausių pagalbinių savižudybių srityje, 35 metų Albertos valstijos gyventojo prašymas iš pradžių buvo atmestas.

"Remiantis dabartine klinikine informacija ir konsultacijomis, [pacientas] neatitinka dabartinių MAiD kriterijų", - rašė gydytojas.

Medicininiuose dokumentuose, kuriuos Cardinal paskelbė socialinėje žiniasklaidoje, gydytojas rašė, kad "remiantis dabartine klinikine informacija ir konsultacijomis [pacientas] neatitinka dabartinių MAiD kriterijų".

Manoma, kad transseksualus asmuo neatitiko eutanazijos programos, kurioje gali dalyvauti asmenys, sergantys nepagydomomis ligomis ar turintys negalią, reikalavimų, nes yra galimybių sumažinti lyties keitimo operacijos sukeltą skausmą.

Pasak oponentų, šis atvejis parodė ne tik transseksualų operacijų, bet ir 2021 m. Kanadoje liberalizuotų eutanazijos įstatymų spąstus, kurie atvėrė kelią maždaug 13 500 valstybės remiamų savižudybių skaičiui, o 2021 m. jų buvo 10 064. Kampanijos dalyviai išreiškė susirūpinimą, kad dėl šios programos kreipsis daugiau tokių žmonių kaip Cardinal, o ne tradiciškai nepagydomai sergančių pacientų.





Cardinal teigė, kad eutanazija yra vienintelė likusi išeitis, nes paskirtas nuskausminamasis kremas nesumažino chirurginiu būdu sukurtos "vaginos" sukeliamo skausmo.

"Man negerėja ir nesulaukiu nei geresnės medicininės priežiūros, nei jokios medicininės priežiūros", - sakė Cardinal. "Ji taip užvaldyta lyties ideologijos, kad jiems labiau rūpi mano įvardžiai".

Transseksualas po operacijos tapo aktyviu radikalios LGBT ideologijos kritiku ir perspėjo, kad vaikai ir kiti pažeidžiami kanadiečiai, įskaitant Cardinal vietinę bendruomenę, gali tapti "medikalizuotos tendencijos aukomis".

"Nesutinku su dabartine translyčių bendruomenės retorika, - sakė kardinolas. "Daug vadinamosios trans neapykantos kursto trans bendruomenė, nes mums neleidžiama sąžiningai ir griežtai kalbėtis."


Šį mėnesį Floridos universiteto ir Brooks Rehabilitation mokslininkai paskelbė tyrimą, kuriame teigiama, kad keturi iš penkių (81 proc.) žmonių, kuriems per pastaruosius penkerius metus buvo atlikta lyties organų keitimo operacija, patyrė ilgalaikį skausmą po operacijos. Jie taip pat nustatė, kad 57 proc. respondentų nurodė, jog po operacijos lytiniai santykiai buvo skausmingi.



Dienraštis "Respublika" skelbia Seimo narių apklausą. Buvo klausiama:

1.Kiek yra lyčių? 

2.Ar lytį galima pasikeisti?

3.Ar Lietuvos mokyklos vaikams dėstomose programose turėtų būti atsisakoma lytį nurodančių sąvokų "moteris", "vyras", "mama" ir "tėtis" ir pan.

Kai kurių Seimo narių atsakymai rodo, kad Lietuvoje sėkmingai diegiama genderizmo beprotybė, o tokių nelaimėlių, kaip Cardinal iš Kanados, greitai bus ir Lietuvoje.

https://www.breitbart.com/europe/2023/07/30/transsexual-requests-euthanasia-in-canada-over-pain-from-sex-change-surgery/

https://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/klausiame-seimo-nariu-kiek-yra-lyciu-kai-kurie-atsakymai---tikrai-nustebins/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą