2023-10-31

Weltwoche: 56 proc. Europos piliečių mano, kad ES pralaimėjo dėl sankcijų Rusijai politikos


Vokiečių portalas "die Weltwoche" pateikia Europos gyventojų apklausą dėl ekonominių sankcijų Rusijai palaikymo.

Die Weltwoche rašoma, kad Europos Sąjungos ekonominės sankcijos Rusijai sulaukia vis daugiau kritikos. Nauja apklausa, kurią užsakė konservatyvus Vengrijos analitinis centras "Századvég Foundation", rodo, kad tik 26 proc. Europos gyventojų mano, kad palaiko ES sankcijų politiką.  Kita vertus, 56 proc. snakcijų politiką laiko pralaimėjimu. Apklausoje dalyvavo 30 000 respondentų.

Stebina tai, kad nė vienoje iš apklausoje dalyvavusių Europos šalių sankcijos nebuvo vertinamos daugiausia teigiamai. Dauguma respondentų tikraisiais ekonominio karo prieš Rusiją laimėtojais laiko JAV ir Kiniją. Abi galybes laimėtojomis laiko 54 proc. respondentų.


Įdomus ir respondentų savo šalių vertinimas. Visos šalys, išskyrus Norvegiją, kurioje prekyba dujomis klesti, laiko save sankcijų pralaimėtojomis.


"Die Weltwoche" pateikia tris skaitytojų labiausiai pamėgtus komentarus:

Kustodies

Jei ES būtų demokratinis darinys, Ursula von der Leyen & Co. turėtų rimtai susimąstyti apie tokius apklausų rezultatus. Bet kadangi ES nėra demokratinis subjektas, o jos pareigūnai taip pat nėra renkami, jiems tai galėtų rūpėti mažiau.

Spencer

56%? Ar Weltwoche galimai padarė rašybos klaidą? 86% arba labai tikėtina, kad daugiau nei 90%, kurie taip vertina....

Mad Maxl

"Europos Sąjungos ekonominės sankcijos Rusijai sulaukia vis daugiau kritikos" ? .. Vis daugiau piliečių pripažįsta šios ES "visišką nesėkmę" ir šioje temoje. D ir jos ekonomiką "vieną iš ES variklių" šios naivios, neapgalvotos, kvailos sankcijos nubloškė į bedugnę ir niekas iš "atsakingų" + "korumpuotų" politikų neprisiima už tai atsakomybės. .. Visa tai kontroliavo JAV, tai irgi reikia pasakyti atvirai!

https://weltwoche.de/daily/umfrage-zeigt-56-prozent-der-buerger-europas-sehen-eu-als-verliererin-bei-russland-sanktionspolitik/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą