2021-01-09

Italija: teisiamas partijos „Šiaurės lyga“ lyderis Matteo Salvini, ginęs Italiją ir Europą nuo nelegalių imigrantų

 


Šeštadienį prasidėjo teismo procesas prieš Matteo Salvinį, rašoma „Euronews“. Jis kaltinamas neteisėtu žmonių sulaikymu ir pareigybinių įgaliojimų viršijimu. Prieš pusantrų metų, eidamas Vidaus reikalų ministro pareigas, Salvini uždraudė virš šimto nelegalių imigrantų išsilaipinimą. Sirakūzų teismas tuomet panaikino jo draudimą.

Prieš mėnesį Italijos parlamento Aukščiausieji rūmai panaikino senatoriaus Matteo Salvini teisinę neliečiamybę. Manoma, kad teismo procese dalyvaus dabartinis Italijos premjeras Džiuzepė Konte, kiti vyriausybės nariai. Salvini žodžiais, jis nebijo teismo, nes veikė išimtinai šalies interesų labui, užtikrindamas jos sienų saugumą, tam turėjo VRM ministro įgaliojimus. Migracijos krizė sukėlė vyriausybės krizę, po ko ir buvo suformuotas naujas ministrų kabinetas.



Vengrijos užsienio reikalų ministras Peter Sijarto šiandien Facebook parašė:

"Sveikinu Matteo! Buvęs Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini, Lyga lyderis, šiandien vėl bus teisiamas. Priežastis: 2019 metais Salvini neleido į uostą įplaukti laivo, vežančio 163 nelegalių migrantų (suprask: žmonių kontrabandininkų). Kitaip tariant, jis saugojo savo šalį, saugojo Europą. Po šito jis bus teisiamas. Ar tai normalus dalykas? Visa Europa jam turėtų dėkoti už bandymą įvesti kliūtis pažeisti Europos sienas ir ignoruoti Europos taisykles. Ačiū, Matteo!“

„Il Giornale“ apie Palermo mieste prasidėjusį teismo procesą rašo, kad organizacijos „Open Arms“ steigėjas iš Barselonos Oscar Camps teigė, kad Salvini pažeidė nelegalių imigrantų teises, neleido jiems išsilaipinti.

Teismas nagrinėja ir kaltinimus laivo įgulai dėl dalyvavimo organizuojant nelegalią imigraciją. Laivo įgula nepriėmė Maltos ir Ispanijos leidimo išlaipinti nelegalus, bet veržėsi į Siciliją. Open Arms laivas plaukė su Ispanijos vėliava, todėl jų pervežami žmonės buvo Ispanijos jurisdikcijos zonoje. Laivas galėjo vykti į bet kurią kitą priimančią šalį.


2019 metų rugpjūčio mėnesį Salvini apie „Open Arms“ rašė Facebook:

„Open Arms“ Viduržemio jūros regione jau šešios dienos, o dabar gresia pavojus, kad jie pateks į Italiją. Jis turėtų plaukti į Ispaniją, NVO šalį, kuri laivui davė vėliavą ir kur kai kurie merai pareiškė jiems pritarimą. Bet galbūt šie džentelmenai nori daryti tik politinę provokaciją: akivaizdu, kad žmonių gyvenimas laive jiems nėra tikrasis prioritetas, bet jie nori, kad visos išlaidos už nelegalius migrantus tektų mūsų šaliai. Prisiminkit, „Open Arms“, kad Italijos teritoriniai vandenys jums uždaryti ir mes esame pasiruošę konfiskuoti laivą“.



„Gėda teisti tuos, kurie gina Italiją“, - šiandien pasakė Salvini advokatas proceso metu.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą