2021-01-08

Kinija jau turi nematomą tolimo nuotolio bombonešį, galintį atakuoti JAV Ramiojo vandenyno bazes

 


Koronaviruso pandemija ir ekonomikos krizė, JAV sankcijos Kinijai, sutrikdė tiekimo grandines, sustiprino įtampą tarp Vašingtono ir Kinijos.

Atsakydama į iššūkius Kinija ėmėsi savo kariuomenės spartaus modernizavimo. Ji sukūrė nematomą bombonešį, apginkluotą hipergarsinėmis raketomis.

Praeitų metų pabaigoje Kinija prakalbo apie naują bombonešį Xian H-20, kuris padvigubins dabar esamų bombonešių veikimo radiusą.




Po Naujųjų metų Kinijos išlaisvinimo armija pirmą kartą video parodė naujo bombonešio kontūrus. Apie tai pranešė portalas Global Times sausio 5 dieną.

Video matomi tik apdengto lėktuvo priekio kontūrai. Ekspertai sprendžia, kad lėktuvas yra sparno formos, turi du variklius, neturi uodegos sparnų. Manoma, kad jis primena į amerikiečių bombonešį Northrop Grumman B-2 Spirit. Tai reiškia, kad Kinija padarė šuolį vystant savo aviaciją ir turi nematomą pasaulinės klasės bombonešį.

Spėjama, kad Xian H-20 gali pasiekti 5300 mylių nuotolį ir yra ginkluotas hipergarsinėmis raketomis. Jis teoretiškai gali būti panaudotas atakuoti visoms JAV ramiojo vandenyno bazėms (žiūr. žemėlapį).



Ekspertų nuomone, dabar tik laiko klausimas, kada Kinija pademonstruos savo naują bombonešį. Iki šio dešimtmečio pabaigos Kinija taps pirmaujančia lėktuvų gamintoja.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą