2021-01-16

Nutukimas - baisiau už koronavirusą

 

Maskvos 71 ligoninės vyr.gydytojas ir televizijos „Rusija 1“ vedantysis Aleksandras Miasnikovas medicinos laidos eteryje pareiškė, kad nutukimo epidemija pavojingesnė už koronavirusą.

Daktaro žodžiais, beveik 40 procentų Žemės gyventojų turi antsvorio problemų, kurios sukelia diabetą, infarktą, insultą ir onkologinius susirgimus.





„Įdomu, kad per metus lygiagrečiai su 1,5 milijonų COVID-19 aukų, nuo bado mirė dešimt milijonų žmonių, o nuo problemų, siejamų su nutukimu, - viršų 20 milijonų žmonių. Tokie praradimai jokiam COVID nesisapnavo“, - pažymėjo gydytojas.

Miasnikovas dar pažymėjo, kad vienas iš svarbių faktorių, lemiančių polinkį į nutukimą, yra tėvų įpročiai. Pavyzdžiui, jeigu vaiko mama nėštumo metu rūko arba vienas iš tėvų turi problemų su antsvoriu, tai jis bus linkęs į nutukimą visą gyvenimą. Dar vienu faktoriu, padidinančiu atsiradimą problemų su vaiko antsvoriu, yra diabetas pas motiną.

Gydytojas televizijos žiūrovams papasakojo, kad, remiantis paskutiniais moksliniais tyrimais, nutukimo vystymosi priežastimi gali būti virusinė infekcija.

https://ria.ru/20210116/epidemiya-1593335326.html?









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą