2021-11-18

Merkel politinė prostitucija suteikė vilties musulmonų turistams pasienyje

 


Lenkų portale wPolytice rašoma, kad Aliaksandras Lukašenka pasiūlė kanclerei Angelai Merkel sukurti humanitarinį koridorių į Vokietiją atvykti 2 000 migrantų, kurie yra pasienyje su Lenkija. Apie tai pranešė jo atstovė spaudai Natalla Ejsmant. Apie jos pareiškimą taip pat pranešė "Reuters", AFP ir dpa. Ką apie visa tai mano Vokietijos kanclerė?

Ejsmant teigė: „Įsipareigojame siekti, kad likusieji 5 000 žmonių grįžtų į savo tėvynę. Angela Merkel, vadovaudamasi šiais susitarimais, ves derybas su ES, įskaitant derybas dėl humanitarinio koridoriaus į Vokietiją organizavimo“.

Ji informavo, kad šiuo metu Baltarusijos teritorijoje yra apie. 7 tūkst. migrantų, iš jų apie 2 tūkst. - stovykloje pasienyje, o dar 200-500 žmonių yra išsibarstę palei sieną.


Ejsmant sakė, kad Baltarusija ragins, bet neprivers migrantų išvykti iš šalies, o pirmajame lėktuve, kuris išvyko ketvirtadienį, buvo 374 žmonės, daugiausia Irako piliečiai. Pasak jos, likę migrantai "reikalauja humanitarinio koridoriaus į Vakarų Europą, daugiausia į Vokietiją".

BELTA apie Lukašenos-Merkel pokalbį rašo:

"Pokalbis, kaip žinote, buvo susijęs su padėtimi Baltarusijos ir Europos Sąjungos šalių pasienyje. Išsamiai aptarusios pabėgėlių problemą, šalys priėjo prie aiškaus susitarimo, kaip veikti ir judėti į priekį sprendžiant esamas problemas. Baltarusijos Prezidentas ir Vokietijos Kanclerė a.i. susitarė, kad visa problema turėtų būti sprendžiama Baltarusijos ir ES lygiu, o atitinkami abiejų šalių pareigūnai turėtų pradėti neatidėliotinas derybas, kad būtų išspręstos esamos problemos. Pabėgėlių noras atvykti į Vokietiją bus sprendžiamas tame pačiame kontekste", - sakė Lukašenkos spaudos tarnyba.

Pasak Vokietijos vyriausybės atstovo spaudai, trečiadienį vykusiame pokalbyje kanclerė pabrėžė, kad reikia suteikti nukentėjusiems asmenims "humanitarinę pagalbą ir galimybes grįžti", padedant tarptautinėms institucijoms, pavyzdžiui, Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui (JTVPK) ir Tarptautinei migracijos organizacijai (TMO), taip pat bendradarbiaujant su Europos Komisija.

LRT rašoma, kad Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis ketvirtadienį paneigė Minsko teiginį, jog jo šalis yra pasirengusi priimti apie 2 tūkst. migrantų, įstrigusių Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje ir norinčių patekti į Europos Sąjungos teritoriją.

„Tai neteisinga informacija“, – pareiškė jis žurnalistams per bendrą spaudos konferenciją su lenkų kolega Mariuszu Kaminskiu.

Pasak H. Seehoferio, vos išgirdęs apie tokį pareiškimą, jis paskambino Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri išvakarėse kalbėjosi su autoritariniu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka.

Buvusi Lenkijos premjerė Beata Szydło apie šiuos Lukašenkos pokalbius su Merkel pasakė: „Tai yra Lukašenkai palankus veiksmas. Blogas ir visiškai neapgalvotas gestas.“

Trečiadienį Europos Komisija paskelbė, kad Tarptautinei Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijai (IFRC) skyrė 200 000 eurų humanitarinės pagalbos, kuri bus skirta migrantams Baltarusijoje. Šiam tikslui ES taip pat skyrė papildomus 500 000 eurų. Buvusi Lenkijos ministrė pirmininkė, Europos Parlamento narė Beata Szydło pabrėžė, kad tai piktas ir neapgalvotas gestas.

„Tai, kad Europos Komisija skyrė 700 000 eurų Baltarusijos importuojamiems migrantams padėti, yra A. Lukašenkai palankus veiksmas. Tai neteisingas ir visiškai neapgalvotas gestas, ypač atsižvelgiant į tai, kad šimtams politinių kalinių Baltarusijoje nesuteikiama reali EB pagalba“, - pabrėžė Beata Szydło.

Mano nuomone, Angelos Merkel skambučiai Baltarusijos diktatoriui - politinė prostitucija. Tai Merkel 2015 metų "refugees welcome" politikos tęsinys. Ši buvusi VDR spec. tarnybos agentė, yra apdovanota "Bnai-Brith" premija "už per 40 metų pašventimą žydų tautos gerovei ir Izraelio valstybei". Migrantai į Baltarusiją atvyksta iš teritorijų, kuriose planuojamas "Didysis Izraelis"

Nuorodos:



Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą