2021-12-13

Jarusalem Post: Ar Izraelis tapo "neskiepyta tauta"?

 

The Jarusalem Post rašoma, kad praėjusių metų gruodį Izraelis surengė sparčiausią pasaulyje vakcinacijos nuo koronaviruso kampaniją, bet praėjus metams šalis nesugeba įvykdyti to, ką tikėjosi.

Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennett sekmadienį pripažino: "šiuo metu nesame pakankamai apsaugoti". Šiandien tik 60-65 % iš aštuonių milijonų reikalavimus atitinkančių izraeliečių yra visiškai paskiepyti, t. y. jie yra paskiepyti trimis "Pfizer" koronaviruso vakcinos skiepais arba nuo antrojo skiepo praėjo mažiau nei šeši mėnesiai. Gruodžio 11 dienai buvo skiepyta apie 14 % vaikų, o tarp ultraortodoksų mažiau nei 2 %, o arabų - šiek tiek daugiau nei 1 %.


Dar 12 % buvo paskiepyti du kartus daugiau nei prieš šešis mėnesius, 9 % yra visiškai neskiepyti, o 10-12 % pasveiko arba pasveiko ir gavo vieną dozę. Ir galiausiai dar 1,5 % yra vaikai, kurie teisę gauti antrąją vakciną įgijo tik pirmadienį, praėjus trims savaitėms nuo Izraelio vaikų skiepijimo kampanijos pradžios. Kitaip tariant, 40-45 % gyventojų nėra visiškai apsaugoti nuo Omicron varianto - maždaug trečdalis reikalavimus atitinkančių izraeliečių ir dar milijonas jaunesnių nei penkerių metų amžiaus vaikų, kurie neturi teisės skiepytis.

Tyrimai rodo, kad du "Pfizer" vakcinos skiepai tik minimaliai apsaugo nuo Omicron varianto, o trys skiepai, nors ir mažiau veiksmingi nei nuo Delta varianto, vis dar yra maždaug 75 % veiksmingi nuo šio varianto.



Izraelio mokslininkų tyrimai parodė, kad natūralus imunitetas apsaugo geriau dirbtinį  

Portale DailySceptic.org rašoma, kad du tyrimai, paskelbti Izraelio mokslininkų, parodė, kad natūralus imunitetas apsaugo nuo infekcijos geriau nei "Pfizer" vakcina.

Nustatyta, kad infekcijos sukelti antikūnai "pasižymėjo didesniu stabilumu ir kryžminės neutralizacijos mastu" nei vakcinos sukelti antikūnai, o tai rodo, kad jau užsikrėtę žmonės turėjo geresnį imunitetą prieš tuo metu naują Delta variantą.

Goldbergo ir kolegų tyrimas patvirtina, kad natūralus imunitetas silpnėja, nors ir daug lėčiau nei vakcinos sukeltas imunitetas. Visi, teigiantys priešingai, dabar turi kovoti su dviem aukštos kokybės tyrimais, rašoma portale Dailysceptic.org.

Nuorodos:

https://www.jpost.com/health-and-wellness/has-israel-become-the-covid-19-unvaccinated-nation-688625

https://dailysceptic.org/2021/12/10/another-study-finds-that-natural-immunity-protects-better-against-infection-than-the-pfizer-vaccine/










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą