2022-08-16

Europa moka ir kenčia - Zelenskyj ir toliau lepina savo oligarchus 18 proc. mini mokesčių tarifu

 


Austrijos "Billa" pardavėja savo pajamų mokesčiu padeda Ukrainai išlaikyti mokumą karo metu: Viena pervedė Kijevui 60 mln. eurų mokesčių, o ES - dar milijardus eurų. O ką veikia Volodymyras Zelenskis? Jis pataikauja net savo oligarchams, nustatydamas tik 18 proc. pajamų mokesčio tarifą. Apie šiuos pono Zelenskio akibrokštus ES rašo Richard Schmitt Austrijos portale EXXPRESS.

Autorius rašo:

Kijeve veikianti žinoma verslo teisės kontora CBBL tiksliai paaiškina, kokia vis dar yra mokesčių padėtis Ukrainoje: 18 proc. mėnesinio atlyginimo turi būti sumokėta pajamų mokesčio - nesvarbu, kokio dydžio pajamos būtų, jos nėra diferencijuojamos, o tai turėtų labai patikti įvairiems Ukrainos "verslininkams", milijardieriams ir oligarchams. Be to, mokamas 1,5 proc. karinis mokestis. Be to, socialinis draudimas yra gana prieinamas: jis sudaro 22 % Ukrainos minimalių pajamų - šiuo metu apie 40 eurų per mėnesį.

Taigi turtingas Ukrainos elitas tik 18 proc. savo mėnesinių pajamų remia itin brangiai kainuojančią šalies kovą su Rusija, o ES piliečiai, kaip ir mes, austrai, Kijevui perveda milijonus ir milijardus.


Ukrainoje taip pat tektų mokėti tik 18 proc. pajamų mokestį: Ihoris Kolomojskis, milijardierius, televizijos stoties, kurioje Volodymyras Selenskyjus buvo serialo žvaigždė, savininkas. Teigiama, kad verslininkas taip pat prisideda prie "Azov" pulko, kuriame gausu dešiniųjų radikalų, finansavimo.

Austrijos smulkieji uždirbantieji moka 20 proc. mokesčių, Kijevo milijardieriai - 18 proc.

Per pastaruosius šešis mėnesius 59,46 mln. mūsų Austrijos mokesčių pinigų jau buvo pervesta Ukrainai remti, o, kaip žinoma, Austrijoje jau yra 20 proc. mokesčių našta pajamoms nuo 1099 iki 1516 eurų bruto.

Iš darbuotojų, kurių pajamos yra nuo 1516 iki 2599 eurų, Finansų ministerija jau surenka 32,5 %, o nuo 2599 eurų - net 42 %.

Daugelis Ukrainoje gimusių ir bent jau teberegistruotų oligarchų Austrijoje turėtų sumokėti daugiau nei 50 proc. pajamų mokesčio, tačiau Volodymyro Zelenskyj vyriausybė iš jų nori tik 18 proc.

Kaip pranešama, Londono "Ekonominės politikos tyrimų centro" ekspertai jau įspėjo apie Ukrainos ekonomikos žlugimą ir negalėjimą finansuoti tolesnę karo eigą, jei Ukrainos mokesčių sistema nebus greitai pritaikyta prie Vakarų Europos sąlygų.

Straipsnio autoriaus nuomone, Kijevo vyriausybė turės spręsti klausimą, kodėl gerai žinomi oligarchai vis dar turi mokėti tik 18 proc. pajamų mokestį. 

Autorius klausia skaitytojų nuomonės, ar austrai turi finansiškai remti Ukrainą, kurioje taip menkai apmokestinami oligarchai?

https://exxpress.at/europa-zahlt-und-leidet-selenskyj-verwoehnt-oligarchen-mit-mini-steuersatz-von-18/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą