2022-08-25

"Tai beprotybė!": Nobelio premijos laureatė teigia, kad trans ideologai "praleido" pagrindinę biologijos pamoką


Egzistuoja tik dvi lytys, o tie, kurie mano kitaip, "praleido" pagrindines biologijos pamokas, teigė Nobelio premijos laureatė Christiane Nüsslein-Volhard. Apie tai rašoma portale "Breitbart".

Nobelio fiziologijos ir medicinos premiją 1995 m. už ankstyvojo embriono vystymosi tyrimus pelniusi vokiečių mokslininkė išsakė šiuos komentarus prieš šalies vyriausybei priimant teisės aktus, kuriais vyresniems nei 14 metų asmenims bus leista keisti lytį be gydytojo sutikimo, o šį žingsnį ji pavadino "beprotybe".

Interviu feministiniam žurnalui "Emma" J. Nüsslein-Volhard pasmerkė bet kokią mintį, kad gali būti daugiau nei dvi lytys, taip pat prielaidas, kad galima pakeisti lytį ar lytį chirurginiu ar teisiniu būdu.

"Yra žmonių, kurie nori pakeisti savo lytį, bet jie negali to padaryti. Jūs liekate XY arba XX", - leidiniui sakė apdovanojimą pelnęs mokslininkas.

Medicinos ekspertė taip pat pasmerkė tuos, kurie, siekdami pateisinti gender ideologiją, nori pasitelkti hermafroditus ar kitus kraštutinius atvejus, o Nüsslein-Volhard pabrėžė, kad net ir tokiais atvejais asmenims būdingi vienos ar abiejų dvinarių lyčių bruožai.

"Interseksualumą lemia labai reti nukrypimai, pavyzdžiui, chromosomų rinkinyje", - sakė ji. "Tačiau interseksualūs asmenys taip pat turi abiejų lyčių požymių, jie nėra trečioji lytis."

Nüsslein-Volhard taip pat užsipuolė hormonų skyrimo žmonėms, norintiems pakeisti lytį, praktiką: Nobelio premijos laureatė teigė, kad tokių vaistų vartojimas ilgą laiką, jos nuomone, gali sukelti neigiamą šalutinį poveikį vartotojui.

Nobelio premijos laureatė taip pat nusitaikė į Vokietijos vadinamąjį "queer komisarą", kuris teigė, kad teiginys, jog yra tik dvi lytys, yra nemoksliškas ir kad iš tiesų yra daug lyčių.

"Tai yra nemoksliška (sic)!" Nüsslein-Volhard, kaip pranešama, šūktelėjo atsakydama. "Galbūt ponas Lehmannas praleido pagrindinį biologijos kursą... Visi žinduoliai turi dvi lytis, o žmogus yra žinduolis".

Vis dėlto Nobelio premijos laureato kritika vargu ar pakeis Vokietijos vyriausybės, kuri, regis, tvirtai laikosi nuostatos, kad vaikai nuo 14 metų galės keisti savo teisinę lytį be gydytojo konsultacijos, poziciją dėl transseksualumo.

Nors politiniai veikėjai pasmerkė dabartinę tvarką, pagal kurią norint pakeisti lytį reikia gydytojo indėlio, kaip "žeminančią", o vienas politikas pasmerkė ją kaip elgesį su "sergančiaisiais, tarsi jie būtų ligoniai", Nüsslein-Volhard užsiminė, kad šis žingsnis gali turėti rimtų neigiamų pasekmių.

"Tai beprotybė! Būdamos 14 metų, daugelis mergaičių yra nelaimingos brendimo laikotarpiu", - sakė ji. "Aš pati tai žinau. Būdama 14 metų taip pat buvau nelaiminga ir mieliau rinkdavausi berniuką. Tada man net neleido dėvėti kelnių ar kirptis plaukų".

"Bet tada reikia rasti būdą, kaip save įtvirtinti. Tai yra tai, ką patariate mergaitėms ir ką turite joms palaikyti", - tęsė ji.

https://www.breitbart.com/europe/2022/08/24/this-is-madness-nobel-laureate-suggests-trans-ideologues-missed-basic-biology-class/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą