2016-09-14

Michailas Šachnazarovas: Kaip WADA pavertė amerikiečių tenisininkes į super šiuolaikinius biorobotus



Negražu žvalgytis po moterų nusirengimo kambarius. Bet ar neatsirado pasaulyje nei vieno paparacio, norinčio nufotografuoti apsinuoginusias seseris Viljams...

Suprantama, mažai estetikos būtų šiose nuotraukose, bet jos būtų naudingos mokslininkams.

Pamenate istorijas apie baigusiais sportuoti žymias TSRS ir VDR sportininkes, specialiai auginusias barzdas ir ūsus, kad savo išvaizda priblokšti sporto valdininkus ir gauti geras pensijas? Manau, kad seserys Viljams senai gali pasigirti kažkuo dar įspūdingesniu, negu plaukais ant veido.

Netikite?

Tada susipažinkite su preparatų sąrašu, kuriais prifarširavo save šios atletės: oksidonas, hidromorfonas, prednizonas, prednizolonas, metilprednizolonas, triamcinolonas ir formoterolas.

Vartojant tokius sintetinius hormonus galima ne tiktai siekti „Didžiojo šalmo“ prizų, bet ir iki konkurso „Misteris Visata“ prisipumpuoti.

Nepabijosiu šių žodžių, bet didelis ačiū už sąrašą hakeriams, kurie pademonstravo pasauliui farmacinę-terapinę Serenos ir Vinus dietą.

Tarp kitko, WADA vadovas, misteris Nigli, jau priskyrė šį žygdarbį mūsų tautiečiams, vėl nepasistengusi pateikti kokių nors įrodymų. Bet tai ne pirmą kartą.

Šis pareiškimas jau iš bejėgiškumo. Absoliučiai niekinė biurokratinė organizacija, praryjanti gigantiškus biudžetus, pilnai save išsėmė.

Iki dabartinio antausio prieš kelias dienas nuskambo dar vienas antausis. Nacionalinės ledo ritulio lygos oficialiai leido ledo ritulininkams naudoti meldonijų. Ir WADA šią piliulę prarijo. O kitaip ir būti negalėjo. Kariauti su viena iš pačių turtingiausių, galingų ir populiarių sporto lygų nei misterio Oliverio Nigli, nei jo rūmų melagų galioms.

Jeigu NHL poroje su NBA panorės, tai sutrins į miltus apsimetėlius kovotojus su dopingu. Pirmas malimas jau įvyko WADA dėka.

Leidimas vartoti pragariškai stiprius preparatus seserims Viljams yra ne kas kita, kaip tolerantiškas pasirinktinumas, pastatęs dar vieną riebų kryžių ant pokalbių apie profesionalaus sporto skaidrumą.

Amerikiečiams reikėjo įrodyti pasauliui, kad tenisas — tai jų sporto šaka. Ir kad jis ne tik baltiesiems, kaip buvo skaitoma Jungtinėse Valstijose dar visai nesenai. O pasiekti aukštumas amerikiečiai įprato bet kokiais būdais. Štai ir buvo išpuoselėtos dvi šeimyninės mašinos teniso auksui gauti. Tik aukso joms siekti reikėjo vyrų vienetų turnyruose.

Dabar mes matome, kad atsiprašinėjimai Šamilio Tarpiščevo, pavadinusio seseris broliais, buvo nelabai reikalingi. Bet, gal, ateis valanda, kai tapusios broliais seserys Viljams prieis prie Tarpiščevo paspaus jam ranką ir pasakys: „Atleisk, kad taip nevyriškai tave pakišome“.

Įdomu, ar tenisistų šeima pasipiktins, teiks kolektyvinį ieškinį, kad atimti seserų Viljams pavogtus titulus? Ar nudelbs akis?


Ir dar vienas klausimas. Ar galima WADA vadinti organizacija - žmogžude?

Išduodami leidimą naudoti tokius preparatus, veikėjai šios kontoros puikiai suprato, kokią nepataisomą žalą jie daro sportininkių organizmams, paversdami jas super šiuolaikiniais super robotais.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą