2016-09-23

Pabėgėlių krizė: švedų policija praranda padėties kontrolę


Tokiu pavadinimu šiandien skelbiamas straipsnis austrų Krone. Švedija su savo liberalia imigracijos politika, rašoma dienraštyje, nesėkmingai kovoja su augančiu atvykėlių nusikalstamumu. Ypač vagystėmis, lytiniais nusikaltimais ir banditizmu. 55 šalies rajonus pareigūnai vadina „No-go- zonomis“ į kurias jie bijo įeiti. Švedų spauda rašo, kad policija vis dažniau praranda kontrolę.

Švedija yra viena iš populiariausių šalių migracijai tarp siekiančių prieglobsčio migrantų. Bet nuo krizės pradžios šios valstybės vykdančioji valdžia susiduria su masišku nusikalstamumo augimu. Ypač su prekyba narkotikais, lytiniais nusikaltimais, vagystėmis, vandalizmu ir banditizmu, kaip skelbia Švedijos policijos ataskaita.

Šalyje auga pareigūnų užpuolimų skaičius. Pas policiją ne kartą kaukėti žmonės grobė automobilius, sakoma pranešime. Šalyje yra 55 „No-go-zonos“, kuriose pareigūnai bet kada gali būti užpulti. Policijos atstovas Peter Larsson ketvirtadienį švedų radijo stočiai NRK pareiškė: „Mažiausiai 80 procentų pareigūnų nori keisti savo profesiją“. Juos netenkina atlyginimas už kasdieninę riziką jų darbe. Pareigūnas pasakė, kad nusikaltimų tiek daug, kad jie nesuspėja visų jų ištirti. „Jau tapo kasdienybe, kad pareigūnai gali būti apmėtyti akmenimis ir atakuoti“, pasakė jis.


Ypač kritiška padėtis susiklostė Malme mieste, kur 2016 metų vasario mėnesį čia buvo apšaudyta 70 automobilių. Veikia specialiai organizuota gauja. Pareigūnai yra beviltiškoje padėtyje: kol kas sulaikyti tik įtariamieji.

Švedija priėmė pernai daugiausiai prieglobsčio prašytojų tūkstančiui vietos gyventojų.

Pasaulio Banko įtakingas ekonomistas pasiūlė originalų būdą spręsti migrantų problemą Švedijoje. Kaip rašo Breitbart, jis pasiūlė šioje valstybėje įkurti atskirą zoną, kur neveiktų Švedijos įstatymai ir į ją sukelti visus imigrantus. Tokia zona, jo nuomone, galėtų funkcionuoti kaip Kinijos Honkongas.
Jis pamiršta, kad į Švediją migravo ne darbštūs, kultūringi ir išsilavinę kinai, o bemoksliai ir laukiniai negrai ir arabai, tiesiai iš viduramžių į vieną labiausiai išvystytų valstybių pasaulyje. 

Tiesiog stebina, kad Pasaulio banke dirba tokie idiotai ekonomistai, kurių fantazijos lenkia net Barono Miunhauzeno pokštus. Dar labiau stebina, kad idiotai valdo Europos valstybes. Bet greičiau tai yra ne idiotai, o nusikaltėliai, kurie nori sunaikinti baltąją Europą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą