2016-09-20

Rusija oficialiai paneigė SNO humanitarinio konvojaus užpuolimą. Paskelbti kadrai, kaip teroristai kartu su humanitariniu konvojumi permetinėjo stambaus kalibro minosvaidį



Rusijos URM pareiškimas.


Rusijos URM Informacijos ir spaudos departamento komentaras ryšium su ataka į humanitarinį konvojų Sirijoje
    Rugsėjo 19 dieną apie 20.00 vietos laiku gyvenamoje vietovėje Urum al-Kubra į pietvakarius nuo Aleppo įvyko incidentas, kurio aplinkybės iki šio momento galutinai nėra išaiškintos. Ugnies poveikyje, kurios priežastis vis dar nenustatyta, atsidūrė sandėliavimo patalpos, kur vyko humanitarinio konvojaus iškrovimo darbai, kuris buvo Damasko ir SNO anksčiau suderintas. Yra žuvę ir sužeisti, jų skaičiuje lydėję krovinį Sirijos Raudonojo Kryžiaus draugijos darbuotojai. Rimtai pažeisti 18 sunkvežimių.
    Incidentas įvyko teritorijoje, kurią kontroliuoja neteisėtos karinės grupuotės, zonoje, nutolusioje maždaug 7 km nuo vietos aktyvių karo veiksmų, kurie atsinaujino rugsėjo 19 po teroristų iš „Džabhat an-Nusra“ perėjimo į stambaus masto puolimą prieš sirų vyriausybines pajėgas. Pažymėsime, humanitarinių konvojų judėjimas per Sirijos teritoriją jau ne kartą buvo sutiktas su trukdymais ir kliūtimis iš neteisėtų karinių formuočių pusės. Taip, procese šio konvojaus suderinimo toli gražu ne visi smogikų lyderiai pritarė humanitarinių tiekimų pagrindinio plano realizacijai. Atsižvelgdami į tai, Rusijos kariškiai užtikrino humanitarinės kolonos judėjimo su aero stebėjimo priemonėmis kontrolę iki atvykimo pagrindinių sunkvežimių į paskirties vietą rugsėjo 19.
    Su pasipiktinimu ir nepalankumu vertiname bandymus kai kurių užsienio banditų ir teroristų formuočių kuratorių Sirijoje primesti atsakomybę už incidentą Rusijos ir Sirijos oro pajėgoms, neva „subombardavusioms“ humanitarinį konvojų. Liudininkų parodymais, iš veikiančių smogikų kontroliuojamose teritorijose „Baltųjų šalmų“, kuriais mėgsta pasiremti Vakarų MIP, smūgiai buvo suduoti iš oro, o kai kurie aktyvistai neva girdėjo net malūnsparnių variklių triukšmą.
    Tokie neparemti faktais skubūs kaltinimai, be viso kito, skirti, kaip atrodo, tam, kad nukreipti dėmesį nuo siaubingos „klaidos“, kurią padarė JAV pilotai iš anti IVIL koalicijos rugsėjo 17 dieną, kada jos lėktuvai bombardavo Sirijos vyriausybės pozicijas prie Deir ez-Zoro miesto.
    Rusijos kariškai vykdo patikrinimą, tame skaičiuje naudodami objektyvios kontrolės priemones, su tikslu išaiškinti visas įvykio detales gyvenvietėje Urum al-Kubra 19 rugsėjo vakare. Tuo pačiu atsakingai pareiškiame: jokių oro smūgiai į humanitarinį SNO konvojų Aleppo pietvakariuose Rusijos arba Sirijos aviacijos nebuvo suduoti.
Teroristai prisidengdami konvojumi permetinėjo ginkluotę

RF gynybos ministerija paskelbė kadrus iš nepilotuojamo aparato, kuris vykdė oro stebėjimą humanitarinio konvojaus Sirijoje. 

Pateikiamas video rodo, kad kartu su kolona teroristai permetinėjo pikapą su stambaus kalibro minosvaidžiu.

Neaišku, kas ką dengė kolonoje, kur dingo šis minosvaidis, į ką jis šaudė kolonos sustojimo ir iškrovimo metu.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą