2016-09-25

Pabėgėlių šalyje neverta agituoti už pabėgėlius

Pabėgėlių šalyje neverta agituoti už pabėgėlius

Yra tokia Tuščiakalbystės organizacija (TO) Niujorke, kurioje jeigu pasakytų tuščių žodžių masė vieną dieną virstų bent į eurocentus, visos planetos žmonės už juos galėtų metus kitus gyventi nedirbdami. Dabar, gi, plepalai ir lieka plepapalais. Be to, šitoje TO, šitame „gyvulių ūkyje“, yra „šventa karvė“, lygesnė už kitus galvijus, kuri gali dergti, kur tik panorėjusi: Jugoslavijoje, Libijoje, Afganistane, Irake, Sirijoje. Sako, kad į šios Tuščiakalbystės organizacijos biudžetą ši „šventa karvė“ sumoka daugiausiai, reiškia – ji pati lygiausia!

Dar sako, kad šioje TO iškilo „pabėgėlių“ problema. Kelis dešimtmečius žmonės po visą pasaulį blaškėsi nuo karų, bet problemos TO nebuvo, nematė ji tos problemos, tik staiga, kažkam kilo mintis, gal tai Demestūrai ar kokiai kitai mikstūrai, kad Artimuosiuose Rytuose per daug gausiai besidauginančius arabus, o kartu su jais ir afrikiečius, reikia perkelti gyventi į Europą. Net ne būtinai tuos, kurie nuo lokalinių konfliktų, kažkur jų valstybės pakraštyje kenčia, bet tuos, kurie nori nedirbdami ant europiečių sprando pagyventi, Europoje veistis.

Anksčiau su palapinėmis tokie „Šapito“ cirkai keliaudavo. Suprantama, TO cirkui palapinė irgi tinkamiausias rekvizitas. Ir atkeliavo tas TO cirkas, su ta „šapito“ palapine, į Vilnių, į Vinco Kudirkos aikštę, už pabėgėlių problemą agituoti. Tik, štai ėmė ir suklydo, ne ten atvažiavo. Jie, matyt, toje TO, prisiklausė Dalios plepalų, galvojo, kad Lietuva, kad Vilnius – pinigais pertekusi švaistūnė Europą, o paaiškėjo, kad tai valstybė, iš kurios pabėgėlių išbėgo daugiau negu iš Sirijos, kas trečias gyventojas, kad šioje ašarų pakalnėje Lietuvoje už pašalpą ubagą verčia atidirbinėti „lažą“ savivaldybėms, kad čia daugybė žmonių net neįsivaizduoja, kad vyras galėtų išmaitinti žmoną ir septynis ar dešimt vaikų. Tie iš TO, matyt, net nežinojo, kad daugybė Lietuvos senelių gauna mažesnes pensijas, negu tiems „pabėgėliams“ moka pašalpas, kad butų Lietuvoje saviems vargetoms čia niekas nesamdo už valdiškus pinigus.

Taigi, žiūri žmogus ir dyviniesi: koks išprotėjęs pasaulis, kokia išprotėjusi ta Tuščiakalbių organizacija, kurią kažkas dar iš įpročio „Suvienytųjų Nacijų organizacija“ vadina.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą