2018-04-01

Estija nuo šiandien 7,6% didina pensijas



Kai mūsų vyriausybės vadovas Skvernelis, kažkur sporto arenos užkabariuose pliumpina alų ir nesirūpina Lietuvos socialiai pažeidžiamais žmonėmis, Estija didina savo gyventojų socialinę gerovę ir nuo balandžio 1 dienos 7,6% indeksuoja pensijas.



Nuo balandžio 1 dienos žmonėms, turintiems 15 metų darbo stažą, vietoj 236 eurų per mėnesį bus mokama 267 eurai. 30 metų stažą turintiems bus mokama 360 eurų (anksčiau 334 eurai), o 40 metų – 421 eurai (anksčiau 392 eurai). Pačią didžiausią pensiją gaus tie, kas turi 44 metų ir didesnį stažą. Jiems pensijos pakils nuo 415 iki 446 eurų.

Pensijų indeksacija palies visas valstybinių pensijų rūšis, įskaitant nedarbingumo ir maitintojo praradimo pensijas. Indeksacija turi palaikyti pusiausvyrą tarp atlyginimų ir kainų. Estijai ši pensijų indeksacija kainuos 97,6 milijonus eurų. Ji palies 62,6 tūkstančius žmonių.

Lietuvos žmonės gali tik pavydėti estams jų pensijų, nepaisant to, kad Lietuvos ir Estijos BVP yra tokio paties lygmens. Super mažos pensijos Lietuvoje nulemtos nežmoniška partine ir teisėtvarkos korupcija ir Grybauskaitės-Skvernelio valdžios debilizmu, visišku nesugebėjimu tvarkytis valstybėje. Vienu žodžiu šią padėti galimą nusakyti taip: GENOCIDAS!

Lietuvos pensininkai kyla prieš nepakeliamą skurdą ir diskriminaciją, rengiasi TEISTIS SU VALSTYBE DĖL NEPAMATUOTAI MAŽŲ PENSIJŲ. Diskriminuojamiems pensininkams atstovauja advokatas, profesorius Stanislovas Tomas.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą