2018-04-21

Lenkija kovoja prieš dešiniųjų diskriminaciją Facebook



Portalas „Voice fo Europe“ praneša, kad Lenkijos vyriausybė kuria grupę, skirtą kovoti su vartotojų diskriminacija socialiniuose tinkluose. Yra daug nusiskundimų, kad „dešiniųjų pažiūrų“ vartotojai yra diskriminuojami internete.

Darbo grupę formuoja Lenkijos skaitmeninių technologijų ministerija, kuri jau kontaktuoja šiuo klausimu su Facebook. Šios ministerijos departamento vadovas Marekas Zagurski sako, kad jis siekia kovoti už dešiniųjų atstovų lygias teises. Sukurta komanda garantuos, kad Facebook dešiniųjų blokavimo praktika nustotų veikti. Zagurski pasakė, kad ministerija sprendžią šią problemą.



„Mes palaikome dialogą su Facebook. Aš būsiu pasiruošęs artimiausiu metu pateikti detales“, - pasakė Zagurski.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį Facebook tarnautojai užblokavo Nepriklausomybės maršo, Nacionalinio judėjimo, Nacionalinės radikaliosios stovyklos ir Lenkijos jaunimo organizacijų puslapius.

Facebook blokavo ir lenkų asmeninius profilius. Puslapis, kuris paskelbė Nepriklausomybės maršo plakatą, buvo atjungtas.

Pribrendo laikas ir Lietuvos visuomenei užsiimti Facebook vartotojų teisių gynimu, nes visame pasaulyje asmeninių vartotojų duomenų pardavinėjimu užsiimantis Facebook, pažeidžia elementarias demokratijos normas ir LR įstatymus.

Aš patiriu nuolatinę Facebook diskriminaciją, esu jį prilyginęs Berlyno banditams-antisemitams: "Kuo skiriasi Facebook nuo Berlyno bandito, sumušusio žmogų už tai, kad šis dėvėjo jarmulkę?"


Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą