2020-06-27

Būti kvailiu neuždrausi. Replika dėl Dariaus Indrišionio straipsnio LRT „Uždrauskime Palangą. Įstatymu“




Pilietis Darius Indrišionis, LRT portale paskelbęs straipsnį, pavadintą „Uždrauskime Palangą. Įstatymu“ pasirašo esąs istoriku. Gerai, kad pasirašo, bet galėjo ir nepasirašinėti. Fizikų ar chemikų juk nebūna tokių kvailų, o istorikų... Juk didžiausias Lietuvos istorikas yra chemijos daktaras Liudas Mažylis, vienintelis per tris nepriklausomos Lietuvos dešimtmečius sugebėjęs nuvykti į Vokietijos archyvus ir čia surasti Vasario 16 nepriklausomybės aktą. O juk galėjo irstitis už mokesčių mokėtojų pinigus laiveliu geroje kompanijoje ir malti š.!


Pakanka kelių sakinių, kad suprasti Indrišionio neprofesionalumo ir visiško bukumo lygį. Jis rašo:

„Kodėl reikėtų uždrausti Palangą? Ogi todėl, kad pasikapstę šio miesto istorijoje neabejotinai rastumėme kokį nors didžiai atmintiną praeities momentą. Tokį atmintiną, kad beliktų tik nuleisti galvą ir pripažinti: taip, ligšiolinis mūsų vasarų poilsis Palangoje galimai niekino ir žemino šią didžią istoriją. Todėl uždrauskime Palangą. Įstatymu.“

Aš toliau necituosiu „istoriko” Indrišionio, nes tai būtų per didelė garbė jam, per didelė garbė šiukšliadėže tapusiai LRT, stojus prie generalinio direktoriaus vairo užkietėjusiai sorošininkei Monikai Garbačiauskaitei Budrienei.

Ar sveiko proto žmogus galėtų lyginti valstybės sostinės reprezentacijos aikštę su kurorto pliažu? Tai juk jau ne istorija, o psichiatrija.

Gali būti, kad Lietuvoje yra tokių aukštųjų mokyklų, kuriose ruošiami tokio lygio „istorikai“. Gali būti, tik šitos aukštosios mokyklos profesūrai turėtų būti didelė gėda už tokius savo mokinius.

Aš tikiu, kad ne chemikas Liudas Mažylis jį ruošė, o koks būriuotojas-keliauninkas, sugebantis gaudyti politinių vėjų kryptį. Tačiau perskaičius tokią rašliavą, pamačius seimo narės Aušrinės Armonaitės vadeliojamas mokines, nešančias didelius juodus penius ir JAV bandito nuotrauką, ANTIFA teroristų vėliavas, darosi neramu. Ar visa šita išprotėjusi publika, kaip kažkada prie sovietų, neims griauti skulptūrų nuo Katedros, neįrengs ten traktorių remonto stoties, ar sandėlio, nesusprogdins Trijų kryžių? Kuo anas sovietinis vandalizmas skiriasi nuo šimašių-armonaičių vandalizmo? Niekuo!

O tokių „istorikų“ anuomet irgi buvo į valias. Ko jau ko, o svoločių ir kvailių mano Lietuvėlėje niekada nestigo. Būti kvailiu neuždrausi!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą