2020-08-11

Italijos parlamente premjerui Konte gresia nepasitikėjimas dėl jo veiksmų per koronaviruso karantiną

 

Italijos premjeras Džiuzepe Konte koronaviruso pandemijos pradinėje stadijoje ignoravo „Mokslinio komiteto“ (Cts) medicinos ekspertų rekomendacijas. Kai kurias jų nuslėpė. Dėl premjero veiksmų opozicijai reikalaujant prokurorai jau keli mėnesiai vykdo tyrimą. Ekspertai siūlė izoliuoti ne atskirus šalies regionus, o tik COVID-19 susirgimų židinius šalies šiaurėje. Taip veikiant nebūtų išjungta šalies ekonomika ir ji nepatirtų tokių drastiškų nuostolių. Šalies BVP krito 17 % (Vokietijos 12%). Opozicijos nuomone, premjeras per vėlai ėmėsi karantino iš pat pradžių, o vėliau jį per ilgai uždelsė.

Italus šokiravo tai, kad premjeras šalyje kovą su pandemiją vykdė visiškai ignoruodamas žymiausių Italijos specialistų rekomendacijas, o klausė nurodymų iš šalies (Deep state, PSO ir pan.). Rekomendacijos buvo datuotos dar kovo 3 dienai. Tai, Il Giornale nuomone, atspindi vyriausybės veiklos pavojingumą. Kovo 8 dieną Konte užsiėmė saviveikla ir uždarė visą Lombardiją ir dar 14 Italijos provincijų. Kovo 9 dieną lock-down buvo paskelbtas visoje Italijoje.

Italijos valdžia COVID-19 akivaizdoje pademonstravo savo nekompetenciją, savo veiksmus grindė ne Italijos mokslininkų epidemiologų rekomendacijomis, o įtakojami kažkokių pašalinių jėgų. Lygiai tuo pačiu metu, lock-down buvo paskelbtas ir Lietuvoje. Tik sunku tikėtis, kad Lietuvos prokurorai pasidomės, kuo rėmėsi premjeras Saulius Skvernelis, pradėdamas karantiną ir jį baigdamas. Labai keista, kad karantino pradžioje COVID-19 buvo fiksuojama dvigubai mažiau atvejų, negu karantiną pabaigus!

Šaltiniai:

https://www.ilgiornale.it/news/politica/centrodestra-inchioda-conte-pronta-mozione-sfiducia-1882646.html

https://www.ilgiornale.it/news/politica/carte-cts-fanno-tremare-conte-si-teme-ritorno-dei-magistrati-1882475.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą