2022-02-12

Kurginian: kodėl JAV kursto karą Ukrainoje (video)

 

Žinomas Rysijos publicistas, politikas, judėjimo "Laiko esmė" lyderis Sergejus Kurginianas baltarusių Youtube kanalui "Aleksandrovskoje" pasakė, kad Rusijos ir Vakarų karas Donbase yra tikėtinas ir greičiausiai įvyks, nes Jungtinės Valstijos ir apskritai Vakarai sąmoningai prie to veržiasi, tačiau galimi du šio karo scenarijai. 



https://youtu.be/nugZm7TRthk

Kurginiano žodžiais, JAV žino, kad jų rankose yra karo raktas. Jie gali tai daryti dviem būdais - minkštuoju ir kietuoju. Minkštas yra sunkesnis už kietą. Sunkus būdas yra paprastas - reikia priversti Ukrainą iš tikrųjų įžengti į Donbasą ir čia pradėti kruvinas skerdynes. To nepakęs nei nacionalistiškai orientuota patriotinė ir centristinė Rusijos elito dalis, nei liberalioji režimo dalis, nes tai bus toks dabartinio režimo reitingų krachas, kad jis negalės jo išgyventi. Tai reiškia, kad Rusija turės reaguoti. Iš esmės Rusija nenori šio karo. 


Vakarai nesilauja gąsdinti Rusijos grėme, išmeta klastotes apie rusų puolimą, kaip Bloomberg. Tas Vakarų šauksmas apie karą yra prevencinis veiksmas, žinomas nuo Adolfo Hitlerio laikų ir anksčiau. Jie pradės karą žinodami, kad prireikus galės nustatyti sąlygas. Jų rankose yra tas "turiu". Jei ta 120 000 Ukrainos kariuomenė (o tai yra daug) su visais tankais ir viskuo užgrius Donecką, o čia prasidės žudynės, neduok Dieve, Rusija neturės kitos išeities, kaip tik atsakyti. Ji negali sau leisti nereaguoti. Ji praranda veidą (ji myli Donbasą), o antra, ji turi pragmatiškų tikslų. 

Kurginiano nuomone, vienas iš pragmatinių klausimų Rusijai yra 2024 m. rinkimai, kuriuose valdžia negalės būti išrinkta, jei leis pasiduoti Donbasui. Valdžia bus spaudžiama iš dviejų pusių - patriotinės daugumos kritikos ir liberaliosios visuomenės dalies, o tai sukels politinę krizę. Tai yra minimalus scenarijus.

Jei Rusija pralaimėtų šiame konflikte, Charkove ir Dniepropetrovske stovės NATO kariuomenė, jų ginkluotė. Didysis strateginis branduolinis žaidimas Rusijai bus pralaimėtas. Negalime leisti, kad taip atsitiktų. JAV žino, kad turi du kozirius - "jie gali pradėti karą Donbase, represijas, iš esmės genocidą, ir jie gali panaudoti tokį stiprų branduolinį ginklą, kad mes turėsime į tai reaguoti", - pasakė politologas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą