2022-02-21

Lyginti mokytoją Astrą su Navalnu, Triudo su Hitleriu, Donbasą su Kosovu – tabu? Feljetonas

 

Ne kartą girdėjau iš narių vienos partijos, kurios „senis – prisiuvęs Lietuvą prie savo kišenės“, kad lyginti mokytoją Astrą su Navalnu negalima, kad tai „du dideli skirtumai“, kaip Odesos gyventojai sako. Ir aš manau, kad Navalną su Astra negalima lyginti. Astros, kaip Navalno, užsienis nefinansuoja ir dėl jos „krokodilo ašarų“ apskritą parą nelieja per visus įmanomus galus. Ji, tiesiog, ne tą valdžią kritikuoja. Astra, be to, jokių finansinių aferų nėra padariusi, kaip tas Navalnas, nėra milijonų pavogusi. Šalelėje Lietuvėlėje griežtai, kaip Viktoro Hugo „Vargdieniuose“: už duonos kepaliuką – į katorgą, o už šimtus tūkstančių eurų kyšio, ar 7 kilogramus kvaišalų – tylumą, ramuma, ar net paaukštinimas pareigose, kaip pas tuos „Einz, Zwei Polizei...“ O kaip Lietuvos mokytojas gali prie svetimų milijonų prisigretinti? Neturi Astra sūnaus-konervatoriaus, kuris - „moki, vagi“.


O kaip galima Kanados premjerą Triudo su Vokietijos kancleriu Hitleriu lyginti? (žiūr. Sania vo Floride video). Na ir kas, kad metodai tie patys, kad pas abu fašizmas ir valstybinis terorizmas prieš gyventojus vyksta, kad demokratijos - nulis. Hitleris, skirtingai nuo Triudo, nebuvo Švabo mokinys, priešingai, to Švabo tėvas Hitlerio atominės bombos kūrimo programoje dalyvavo, centrifugas jam gamino, kuriomis radionuklidai separuojami. Tai koks čia gali būti palyginimas?

Diktatūra Kanadoje. Žmones traiško su arkliais.

 


https://youtu.be/YFEK4ottbuE

Donbasą su Kosovu irgi negalima lyginti. Tai jau visiškas Tabu. Rusijos Dūmos pirmininkas V.Valodinas ėmė ir palygino. Pasakė, kad Donbase Ukraina vykdė ir vykdo genocidą. 250 lavonų ekshumavo.

Viačeslavas Volodinas pasakė: „"Kijevo nusikaltimus Vašingtonas ir Briuselis slepia po kilimu. Nematome jokių pasmerkimų ar tyrimų dėl [šių] nusikaltimų žmoniškumui. Kalbame apie žmonių žūtis per 2014 m. perversmą, kai Odesoje buvo padegti Profsąjungų rūmai ir per baudžiamąsias operacijas Donbase."

Kodėl tai taip svarbu? Ogi todėl, kad Jugoslavijos valdžią JAV apkaltino genocidų, o po to prasidėjo NATO agresija prieš šią suverenią šalį. Apie tai pasakoja amerikiečių žurnalistas Joe Lauria. Jis yra portalo "Consortium News", kurį 1995 m. įkūrė "Associated Press" tiriamosios žurnalistikos žurnalistas Robertas Parry kaip nešališką alternatyvą JAV korporacinei žiniasklaidai, vyriausiasis redaktorius. Tai nepriklausoma JAV naujienų svetainė, kritikuojanti JAV užsienio politiką.


https://youtu.be/0DvqHaXfpa0

Renė Dekartas sakė: „Viską pažįstame lygindami“. Gal šio Prancūzų matematiko, fiziko ir filosofo formulė galioja ir lietuviškame „Gyvulių ūkyje“?

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą