2022-03-20

JK piliečiai nori priimti savo namuose ukrainiečius, o valdžia jiems bruka afrikiečius ir afganus

 


Portale Breitbart rašoma, kad 150 000 britų pasiūlė savo namus Ukrainos pabėgėliams, o vyriausybė rengia planus, kaip pasinaudoti britų svetingumu ir siekti, kad į namus būtų perkelti ir kiti pabėgėliai.

Pranešama, kad Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministrė Priti Patel svarsto galimybę paprašyti britų atverti savo namus ne tik ukrainiečiams, bet ir kitiems pabėgėliams, įskaitant pabėgėlius iš Afganistano, Somalio ir Sirijos, siekiant sumažinti išlaidas, susijusias su jų apgyvendinimu viešbučiuose.

Šiuo metu pagal šią schemą namų savininkams siūloma kas mėnesį mokėti 350 svarų sterlingų už įsipareigojimą bent šešis mėnesius apgyvendinti ukrainiečių šeimą.

Vasario pradžioje paaiškėjo, kad 37 000 dažnai nelegalių migrantų apgyvendinimas viešbučiuose Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojams kasdien kainuoja 4,7 mln. svarų sterlingų, o 12 000 afganų - 1,5 mln. svarų sterlingų per dieną.

The Times duomenimis, vidaus reikalų ministerijai iki šiol sunkiai sekėsi apgyvendinti afganistaniečius, o vietos valdžios institucijos, kurioms trūksta namų britams, nenoriai suteikia jiems būstą savo bendruomenėse. Kol kas perkelta tik 3 000. Afganų šeimos labai didelės. Jas vidutiniškai sudaro 6,7 asmenys, o ukrainiečių – 2,58. Antrojo kliūtis, kad draudimo kompanijos nenori drausti migrantų iš trečiųjų šalių.

Jungtinės Karalystės Reformų partijos kandidatas Mančesteryje ir labdaros organizacijos "Mancunian Way", padedančios užkirsti kelią jaunų žmonių įsitraukimui į nusikaltimus, įkūrėjas Nickas Buckley MBE išreiškė rimtus nuogąstavimus dėl vyriausybės planų išplėsti pabėgėlių priėmimo žmonių namuose schemas.

"Tai skamba kaip gera idėja, kol pabėgėlis savo namuose pirmą kartą neužpuls, neišprievartaus ar nenužudys Didžiosios Britanijos piliečio", - perspėjo J. Buckley.

"Jungtinė Karalystė negali laikyti savo durų atvirų visiems pasaulio gyventojams, kurie nori atvykti čia dėl geresnio gyvenimo. Pasilikite namie ir sutvarkykite savo šalį", - tęsė jis.

"Prašymas visuomenės padėti ištaisyti vyriausybės nekompetenciją imigracijos srityje negali būti atsakymas. Apsaugokite mūsų sienas ir remkite žmones, kuriems reikia pagalbos, kuo arčiau jų pirminių namų."

JK žadėjo priimti 100 000 pabėgėlių iš Ukrainos, t. y. tiek pat, kiek jų žada priimti I.Šimonytės vyriausybė.


Breitbart atkreipia dėmesį, kad Afrikos migrantai kartu su daugybe kitų tautybių žmonių naudojasi karu Ukrainoje, kad patektų į Prancūziją, o dalis į JK.

Europarlamentaras Nicolas Bay teigė, kad Afrikos migrantai naudojasi pabėgėlių kanalais, kuriais siekiama padėti bėgantiems nuo karo Ukrainoje. Galiausiai politikas mano, kad maždaug trečdalis šiuo maršrutu besinaudojančių migrantų yra ne iš Ukrainos - šis skaičius buvo pasiūlytas neseniai "Le Figaro" išspausdintame straipsnyje.

Pažymima, kad Ukrainoje juodaodžiai sudaro tokią mažą gyventojų dalį, kad surašymo duomenyse jie net neįtraukiami kaip atskira kategorija, tačiau į ES atvyksta tiek daug juodaodžių „ukrainiečių“, kad paskelbtas žemėlapis, kuriame Afrika įvardijamas Ukraina.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą