2022-04-05

Pi-news: Kam naudinga "Buča"? Putinui ar Ukrainai ir visiems rusofobams?

 


"Bučos lavonai su baltomis apyrankėmis - Rusijos atpažinimo ženklas. Ar Ukrainos sukarintos pajėgos nušovė šiuos civilius, nes jie buvo Rusijos draugai?" - rašoma vokiečių portale Pi-news.

Toliau portale rašoma:

Kijevo priemiestyje Bučoje rusų kariai surengė žudynes, per kurias, kaip įtariama, žuvo daugiau kaip 300 žmonių. Vakarų žiniasklaida tuo nė kiek neabejoja. Mes tai darome. Bet kodėl?

Pirmasis klausimas, kurį reikėtų užduoti, yra cui bono, t. y. kam naudingos žudynės Bučoje, kam jos naudingos? Kai kurie žmonės gali mąstyti apie tai, kiek tik nori, bet jie niekada negalės rodyti pirštu į Putiną. Šios žudynės yra apgailėtinos ir pražūtingos Putino įvaizdžiui. Kaip kam nors gali kilti mintis, kad Kremliaus vadovas gali būti toks be galo kvailas, kad nužudytų 300 civilių gyventojų ir teatrališkai įteiktų juos visam pasauliui ant sidabrinės lėkštutės su krauju?

Tik kvaili Vakarų žurnalistai gali tikėti tokiomis nesąmonėmis. Rusai nenori išnaikinti Ukrainos gyventojų. Jie nenori šalies su tuščiais vaikų darželiais ir subombarduotomis ligoninėmis. Visa tai - Fake News (netikros naujienos).

Rusai nori Rusijai draugiškos ar bent jau neutralios kaimynės. Ir didžiausias idiotas žinotų, kad kruvinais karo nusikaltimais viešai to nepasieksi. Tai žino ir Rusijos generolai bei karininkai.

O kaip dėl girtų rusų kareivių būrio? Ar jie galėjo atsisveikindami pasijausti laisvai? Taip, tai nėra neįmanoma. Juolab kad žuvusieji nebūtinai buvo civiliai. Juk Ukraina išdidžiai dalijo kalašnikovus ir bazukas visiems civiliams gyventojams (ir banditams), kurie tokiu būdu dalyvauja kare.

Tačiau yra ir kitų svarių argumentų Rusijos naudai. Juk Rusijos kariuomenė teigia, kad kovo 30 d. jau paliko Bučą. Tad kodėl Kijevas apie siaubą praneša tik balandžio 3 d.? Kas nutiko per tas keturias dienas?

Žinoma, Rusijos kariuomenė galėjo meluoti apie pasitraukimo datą, bet kodėl yra kovo 31 d. vaizdo įrašas, kuriame visapusiškai laimingas Bučos meras džiaugiasi rusų pasitraukimu (žr. čia). Ar priešas vis dėlto išvyko? O gal kūnai buvo nepastebėti keturias dienas?

Tame pačiame straipsnyje rašoma, kad rusų kariai Bučoje dėvėjo baltas apyrankes kaip pripažinimo ženklą ir kad civiliai gyventojai taip pat dėvėjo baltas apyrankes, taip parodydami solidarumą su rusų kariais. Daug nužudytų žmonių Bučos gatvėse nešioja baltus raiščius. Ar Ukrainos sukarintos pajėgos nušovė šiuos civilius, nes jie buvo Rusijos draugai?

Tai visiškai logiška, nes kiekvienas, kuris kaip Rusijos draugas patenka į dešiniojo Azovo pulko rankas, ne tik žūsta, bet ir dažnai prieš tai, jei tik yra laiko, yra kankinamas. Čia taip pat Report24 apie tai, kas įvyko.

Tai mus sugrąžina prie klausimo CUI BONO? Aišku kaip dieną, kad šios žudynės žiniasklaidoje buvo naudingos tik Ukrainai ir prieš Rusiją nusiteikusiems sluoksniams. Tai leidžia daryti prielaidą, kad dešinieji ekstremistai ir kraštutiniai antirusiški sluoksniai Ukrainoje įvykdė šias žudynes kaip netikrą operaciją. Taip jie sėkmingai pritraukė Vakarų šalių visuomenę į savo pusę. Kodėl Putinas turėjo tai daryti savo mirtiniems priešams?

Rusijos gynybos ministerija taip pat mano, kad tai yra netikra operacija, ir Maskva du kartus pareikalavo surengti specialią JT Saugumo Tarybos sesiją. Didžioji Britanija atsisakė. Vakarai, žinoma, nori suversti kaltę Maskvai. Taip pat žr. Wolfgango Hübnerio straipsnį ta pačia tema čia!

P.S. Aš niekaip nekomentuoju įvykių Ukrainoje, nes Lietuvos valdžia uždraudė mums tai daryti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą