2017-01-08

Trampas pagrasino, kad automobilių importuotojus paims „už pomidorų“ ir parbloškė Meksikos peso


Skirtingai nuo Obamos, kuris per 8 metus nieko nepadarė, Donaldas Trampas planuoja veikti: vienas iš jo planų – atkurti JAV automobilių pramonę ir šimtams tūkstančių amerikiečių sugrąžinti darbo vietas. Labiausiai kliuvo General Motors (GM) kompanijai už jos ketinimą modelį „Cruze“ gaminti Meksikoje. Suprantama, kad JAV patraukus automobilių pramonės antklodę į savo pusė, nori nenori nuogi liks konkurentų „užpakaliai“. Kaip ukrainiečių patarlė sako: „Kas ukrainiečiui gerai, tas kiaulei – mirtis“. Taip ir čia: kas amerikiečiui gerai, tas meksikiečiui – mirtis.

Paaiškėjo, kad nuo Trampo ketinimų, jau užvertė kojas Meksikos peso, apie tai praneša die Welt ir pateikia paskutinių dienų statistiką. Meksikos valiuta krenta, Centrinis bankas reaguoja. Nerimauja ir vokiečių automobilių gamintojai, Trampas rekomendavo ir Toyotai kelti gamybą į JAV.



Donaldas Trampas dėsto savo nuomonę Twitter ir tai, pasirodo, veikia į valiutų kursus biržose. Jo pasisakymas, kad amerikiečių gamintojai iš Meksikos turi kelti savo automobilių gamyklas atgal į JAV, grasinimas įvesti 35 procentų muitą nepaklusniesiems stipriai pakirto Meksikos peso.



Neturtingai Meksikai tai katastrofa, importas brangsta, infliacija auga. Meksikos centrinis bankas savatės pabaigoje ėmė pardavinėti dolerius, kad išlaikyti peso kursą. Šalyje situacija įtempta, ypač po to, kai vyriausybė pakėlė benzino ir dizelino kainas 20 procentų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą