2017-01-17

Vladimiras Putinas: Žmonės, fabrikuojantys feikus kaip „Trampo dosje“, blogiau, negu prostitutės


Sausio 17 dieną po derybų su Moldavijos prezidentu surengtoje spaudos konferencijoje Rusijos prezidentas komentavo sankcijas, įvestas JAV administracijos tiesiog paskutinėmis savo įgaliojimų dienomis.



Putinas pasakė (22:27): „Yra tokia žmonių kategorija, kuri išeina, neatsisveikindama, o yra tokie, kurie be galo atsisveikinėja, bet neišeina. Štai dabartinė administracija, mano nuomone, priklauso antrai kategorijai. Mes stebime JAV besitęsiančią aštrią politinę kovą nežiūrint į tai, kad prezidento rinkimai pasibaigė įtikinama Trampo pergale. Šioje kovoje keliami keli uždaviniai.

Pirma, tai paneigti išrinktojo JAV prezidento legitimumą. Ar to žmonės nori, kurie tai daro ar ne, bet jie padaro JAV interesams didžiulį nuostolį. Toks pojūtis, kad jie, pasitreniravę Kijeve, pasirengę pas save Vašingtone organizuoti Maidaną, kad tik neleisti Trampui įžengti į pareigas.

Antras tikslas — tai surišti išrinkto prezidento kojas ir rankas vykdant jam rinkimų eigoje duotus pažadus. Kaip galima ką nors padaryti gerinant Rusijos-Amerikos santykius, kada išmetamos tokios antys, kaip kišimasis kažkokių hakerių į rinkimų kompanijos eigą? Nors hakeriai, kuo jie bebūtų, nieko nesugalvojo, nieko nokompiliavo. Jie tik atvėrė tai, kas buvo.

Aš su ponu Trampu nesu pažįstamas, aš niekada su juo nebuvau susitikęs, aš nežinau, ką jis darys tarptautinėje arenoje. Todėl aš neturiu jokio pagrindo nei jį pulti, nei ginti už bet ką.

Tie feikai – akivaizdi klastotė. Trampas, kada buvo atvažiavęs į Maskvą, nebuvo jokiu politiniu veikėju. Jis buvo tiesiog verslininkas, vienu iš turtingų Amerikos žmonių. Kažkas mano, kad pas mūsų specialios tarnybos vaikosi kiekvieną Amerikos milijardierių? Tai visiški kliedesiai. Trampas atvažiavo ir tuojau pat nubėgo susitikinėti su Maskvos prostitutėmis. Tai suaugęs žmogus, kuris daug metų užsiėmė grožio konkursų organizavimu, bendravo su pačiomis gražiausiomis pasaulio moterimis. Aš sunkiai galiu įsivaizduoti, kad jis nubėgo į viešbutį bendrauti su mūsų mergaitėmis su pažeminta socialine atsakomybe. Nors ir jos pas mus pačios geriausios pasaulyje.

Prostitucija — tai bjaurus socialinis reiškinys. Jaunos moterys užsiima tuo todėl, kad jos kitaip negali aprūpinti savo egzistenciją. O štai žmonės, kurie užsako tokio pobūdžio feikus, kurie dabar platinami prieš Trampą, fabrikuoja juos ir naudoja politinėje kovoje, jie blogesni, negu prostitutės. Jie neturi jokių moralinių apribojimų. Tarp kitko, Rusija nuolatos turi reikalų su tokiais žmonėmis. Bet tai, kad panašūs metodai naudojami prieš JAV prezidentą, unikalus atvejis. Tai kalba apie ženklią Vakarų politinių elitų degradaciją. Bet aš labai tikiuosi, kad sveikas protas nugalės. Tikiu, kad pavyks atstatyti normalius santykius, kurie atitinka visų šalių interesus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą