2019-01-05

Daily Mail: Junkeris skraido privačiais lėktuvais, teršia planetą ir švaisto ES mokesčių mokėtojų pinigus



ES komisijos pirmininkas, praėjusiais metais pasižymėjo chronišku alkoholizmu ir protine degeneracija. Dar jis pasižymėjo tuo, kad artimoms kelionėms skraido privačiais lėktuvais, švaisto ES mokesčių mokėtojų pinigus ir labiausiai teršia planetą.


Daily Mail pranešė, kad Junkeris naudojo privačius lėktuvus oficialiems vizitams, kurių paros nuoma, pavyzdžiui į Tunisą, kainavo £33,000, nors ES įstatymai leidžia jam tai daryti tik tais atvejais, jei nėra tinkamų komercinių reisų. Privačiais lėktuvais pernai, per pirmuosius 11 mėnesių, jis skraidė 21 kartą iš 43 jo kelionių.

Likimo ironija yra dar ir tai, kad Junkeris, bent jau savo tuščiomis kalbomis, yra karštas kovotojas su klimato kaita, o lėktuvai, kaip žinoma, yra ženklus atmosferos taršos veiksnys.

Tyrimas parodė, kad dauguma Junkerio privačių skrydžių kainavo virš £23,000, kas reiškia, kad 21 reiso kaina buvo šimtai tūkstančių svarų. 

Europos Komisija atsisakė pateikti tikslią ataskaitą, bet patvirtino, kad į Tunisą spalio mėnesį, kai lėktuvo nuoma kainavo 33 tūkstančius svarų, Junkeris skrido su delegacija iš 13 žmonių, o vienam delegacijos nariui kelionė kainavo vidutiniškai £2357. Be to, Junkeris, kuris po atlyginimo pakėlimo uždirba per metus virš £350 000, pareikalavo £428 viešbučiui ir £47 „dienpinigių“.

Lapkričio mėnesį Junkeris su privačiu lėktuvu buvo nuskridęs į Helsinkį, Suomiją, kur jis pietavo su pasaulio lyderiais prieš apsilankydamas Europos Liaudies partijos konferencijoje. Kelionė kainavo £23,422. EK taip pat atsisakė pateikti tikslią kelionės sąskaitą, bet patvirtino, kad su Junkeriu vyko 11 žmonių delegacija, kurios išlaidos buvo vidutiniškai sudarė 1 953 svarų žmogui.

Rekordinė pagal kainą kelionė į susitikimą su Ispanijos karaliumi Filipu VI vienam žmogui kainavo £6,734, bet bendra suma nebuvo EK atskleista.

Vojažas į Balkanus buvo antras pinigų tratinimo reitinge, jis kiekvienam Briuselio valdininkui kainavo po £6,374.


Kiti privatūs reisai buvo naudojami, kada Junkeris vyko sakyti kalbų ir du reisai „darbinėms“ vakarienėms ir pietums su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Dar šeši buvo į renginius kaimyninėje Vokietijoje. Pažymima, kad Berlynas yra vos už 408 mylių nuo Briuselio.

Britanijos parlamento narys David Campbell Bannerman pasakė: „Tai dar vienas pavyzdys to, kaip ES švaisto Didžiosios Britanijos ir Europos mokesčių mokėtojų pinigus“. Jis paragino šiuo klausimu užsiimti ES auditorius.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą