2019-01-13

Vengrija reikalauja paaiškinimo dėl Sorošo įtakos Europos Komisijai




Italijos vyriausybė pareiškė susirūpinimą dėl Džordžo Sorošo įtakos Europos Komisijai. Italijos pėdomis dabar seka ir Vengrija, kuri irgi reiškia nepasitenkinimą tuo, kad Sorošas daro nepamatuotai didelę įtaką Europos Komisijai ir reikalauja paaiškinimo dėl jo nuolatinių kontaktų su ES vadovais.


Valdančiosios Vengrijos partijos „Fides“ atstovas Europos parlamente Tamás Deutsch spaudos konferencijos Budapešte praėjusį šeštadienį pažymėjo, kad Džordžas Sorošas, kaip tapo žinoma, mažiausiai dvidešimt kartų praėjusiais metais buvo susitikęs su ES lyderiu Žanu Klodu Junkeriu, jo pavaduotoju ir EK vicepirmininku Fransu Timmermansu ir eurokomisaru pabėgėlių klausimams Dimitriu Avramopulos.

Deutsch pasakė: „Kliedesiai ir neadekvati situacija, kada filantropas iš kitos šalies su savo nuostatomis, neatstovaujantis jokiai oficialiai pozicijai, turi didesnę įtaką EK lyderiams, negu bet kurios valstybės premjeras ar vadovas“.

„Fides“ rašytinėje formoje pareikalavo pateikti paaiškinimus, kas šiuose susitikimuose buvo susitarta.

Vengrai Sorošą, šį promigracinį biržos spekuliantą, pernai nuolatos matė susitikinėjantį su EK nariais. Fides nuomone, tai rodo, kad Sorošos faktiškai valdo Europos Sąjungą. Labiausiai tamprus Sorošo bendradarbiavimas yra su Fransu Timmermansu, EK vicepirmininku. 

Tamás Deutsch pažymėjo, kad Sorošo vizitai visada sutapdavo su ES lyderių priimamais sprendimais. Visi šie pokalbiai liko paslėpti nuo visuomenės. Jo nuomone, Sorošas vykdė spaudimą Briuseliui įsileisti imigrantus į ES, nepaisant ES tautų interesų.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą