2024-04-02

Ray McGovern: Niūri NATO ateitis Ukrainai atsidūrus ant žlugimo slenksčio

 

Buvęs CŽV pareigūnas Rėjus Makgovernas (Ray McGovern) šiame interviu sakė, kad Vašingtonas yra atsakingas už tai, kad Ukrainoje vis dar vyksta kovos, ir tai, kad jos vis dar tęsiasi. Kartu J. Bidenas vis dar tiki Amerikos išskirtinumu ir savo žodžiais, kad "Putinas jau pralaimėjo karą". Iš tikrųjų Jungtinės Valstijos tiesiog gyvena savo svajonėse ir negali adekvačiai suvokti realybės - Rusija laimi ir per porą savaičių gali pasiekti Dniepro upę. Būtent tokia padėtis yra fronte.


https://www.youtube.com/watch?v=hirMzMQt3QM

Video vertimas į rusų kalbą.

https://www.youtube.com/watch?v=aSongxkpgCc

Kaip vertinate dabartinę karo Ukrainoje situaciją? Mes matėme keletą klipų, nuotraukų, kuriose užfiksuoti šie jauni vyrai, siunčiami į mūšio lauką.

RAY McCOWERN, buvęs CŽV analitikas: Nima. Tai tikrai labai liūdna. Ir turiu jums pasakyti, kad JAV yra atsakingos už jo tęsimą. Praėjusių metų liepą Džo Baidenas konsultavosi ir viešai pareiškė, kad Putinas jau pralaimėjo karą. CŽV direktorius sakė, kad Rusijos kariuomenės neefektyvumas ir pralaimėjimas tapo akivaizdus visiems.

Tad kokią išvadą turėtume iš to padaryti? Na, sakykime, kad jie ne tik sąmoningai melavo, bet ir gyveno svajonių pasaulyje. Svajonių pasaulyje, sukurtame ir palaikomame įsivaizdavimo, kad Jungtinės Amerikos Valstijos vis dar yra išskirtiniausia šalis pasaulyje. Mes galime vykdyti savo valią, nes esame JAV.

Manau, kad Baidenas tuo nuoširdžiai tiki. Turiu įrodymų, kad net privačiuose pokalbiuose jis tai yra sakęs. Jis net paminėjo Madeleine Albright, liūdnai pagarsėjusią Billo Clintono laikų valstybės sekretorę, kuri sakė, kad esame ne tik išskirtiniai, bet ir nepakeičiami. Jei manote, kad esate pasauliui nepakeičiama šalis, ir tuo tikite, tuomet negalite suvokti tikrovės.

Tikrovė tokia, kad niekas negali sustabdyti karo Ukrainoje trajektorijos. Rusija yra vieninga, ir ji gali. Mano draugai, kurie yra kariniai patarėjai, man sako, kad per porą savaičių, jei jie norės, jie pasieks Dniepro upę ir padalys Ukrainą per pusę. Nemanau, kad Putinas ketina tai padaryti. Jam to daryti nereikia. Žinote? Bet jis turi galimybę tai padaryti. Tokia yra padėtis vietoje.


Ray McGovern - JAV armijos pėstininkų ir žvalgybos karininkas, vėliau 27 metus dirbo CŽV analitiku - nuo Johno F. Kennedy iki George'o H. W. Busho administracijos. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą