2024-04-13

"Zerohedge": Zelenskis meluoja apie būsimą kontrpuolimą iš nevilties, kad gautų daugiau pagalbos


V. Zelenskio režimo išlikimas atsidūrė ant kortos pirmą kartą po to, kai 2022 m. pavasarį per taikos derybas Rusija "geros valios" gestu išvedė savo pajėgas iš Kijevo. Jei fronto linijos neišsilaikys ir nebus suteikta daugiau pagalbos, iki metų pabaigos jis gali būti nušalintas nuo valdžios.

Šią savaitę duodamas interviu Vokietijos žiniasklaidai V. Zelenskis sakė, kad Ukraina planuoja dar vieną kontrpuolimą prieš Rusiją, todėl iš savo partnerių reikalauja gamybos licencijų, kad prieš šį įvykį galėtų sukurti savo vidaus karinius-pramoninius pajėgumus. Jis taip pat paragino JAV išeiti iš Kongreso aklavietės dėl pagalbos Ukrainai, kad padėtų jo šaliai pasirengti šiai kitai kampanijai. Tačiau iš tikrųjų jokio kontrpuolimo neplanuojama, nes Ukrainai visiškai trūksta gyvosios jėgos ir ginkluotės.


Ji realiai negali sumažinti žiojėjančio atotrūkio tarp savęs ir Rusijos, kuris po dramatiškai žlugusio praėjusios vasaros kontrpuolimo tik dar labiau padidėjo. Rusija jau toli gražu laimėjo "logistikos lenktynes" / "nykimo karą"su NATO, ir tai per pastaruosius devynis mėnesius daugeliui Vakaruose tapo aišku, todėl kai kurie šio bloko atstovai vėl susidomėjo konflikto įšaldymu. Nepaisant to, politikos formuotojai vis dar nori tęsti NATO ir Rusijos karą, todėl taikos derybos dar neatnaujintos.

Toks požiūris vis labiau nepatinka masėms, kurios pavargo ir nusivylė šiuo konfliktu, ypač po to, kai praėjusią vasarą nepavykęs kontrpuolimas atskleidė, kad jų viltys patirti strateginį pralaimėjimą Rusijai yra klaidingos. Tai ypač aktualu patiems ukrainiečiams, kurių daugelis pažįsta ką nors, kas žuvo ar buvo suluošintas vienoje iš mėsmalės mašinų. Neįvertinus šių viešosios nuomonės tendencijų, jos gali labai apsunkinti politikos formuotojų planus, kaip įtvirtinti konfliktą.

Čia ir slypi Zelenskio melo apie būsimą kontrpuolimą, kuriuo siekiama kelių tikslų, pirmiausia suklaidinti savo žmones, priverčiant juos manyti, kad jo režimas turi planą, kaip užbaigti konfliktą jų sąlygomis, reikšmė. Tačiau mažai tikėtina, kad jie tuo patikės po to, kai savo akimis pamatė ir iš patikimų šaltinių išgirdo, kaip blogai viskas klostosi Ukrainai. Nepaisant to, V. Zelenskis yra tiek atitrūkęs nuo savo žmonių, kad vis dar mano, jog gali juos klaidinti šiuo klausimu.

Antrasis tikslas - suklaidinti užsienio visuomenę ir taip sumažinti spaudimą savo globėjų Vakarų šalių politikams, kurių žmonės šiandien reikalauja, kad politikai parengtų išeities planą, kaip išvesti savo šalis iš aklavietės, kuri, jų manymu, yra aklavietė. Jie mano, kad Zelenskis yra labai nedėkingas už visą pagalbą, kurią iki šiol gavo už mokesčių mokėtojų pinigus, ir neįsivaizduoja, kad šiuo metu kas nors daugiau galėtų pakeisti karinę ir strateginę padėtį.

Šie du suvokimo valdymo tikslai veda prie trečiojo, susijusio su desperatišku Zelenskio poreikiu kuo greičiau gauti kuo didesnę pagalbą, apgaudinėjant visus dėl savo pusės planų, kol Rusija nepasiekė karinio proveržio per fronto liniją. Ukrainos žvalgybos komitetas vasario pabaigoje įspėjo, kad tai gali įvykti jau vasarą, kuri, kaip jie taip pat prognozavo, gali sutapti su visoje šalyje vykstančiais protestais, kurie atneš jo režimo pabaigą.

Nėra jokios tikimybės, kad Ukraina sugebės surinkti žmones ir ginkluotę, reikalingus dar vienam kontrpuolimui iki to laiko, jau nekalbant apie tai, kad jis baigsis po to, kai, kaip pranešama, Rusija baigs puolimą (jei iki to laiko nebus nuverstas jos režimas), tačiau yra tikimybė, kad ji gali išgyventi puolimą. Vienintelis būdas padidinti savo šansus - apgauti ukrainiečius klaidingomis viltimis apie artėjantį kontrpuolimą, kad jie neprotestuotų, o užsieniečius apgauti, kad jie paremtų didesnę pagalbą.


Kitaip tariant, V. Zelenskio režimo išlikimas atsidūrė ant kortos pirmą kartą po Rusijos "geros valios" gesto - savo pajėgų atitraukimo iš Kijevo per 2022 m. pavasarį vykusias taikos derybas, kurį ji atliko naiviai tikėdamasi, kad to reikia siekiant sudaryti sandorį dėl greito specialiosios operacijos užbaigimo. Jis išsigandęs, bet negali to parodyti, todėl pasitelkia visus savo aktorinius įgūdžius, kad pateiktų netikrą pasitikėjimo savimi regimybę. Jei fronto linijos neišsilaikys ir nebus suteikta daugiau pagalbos, iki metų pabaigos jis gali netekti valdžios.

ANDREW KORYBKO

https://www.zerohedge.com/geopolitical/zelensky-lying-about-upcoming-counteroffensive-out-desperation-receive-more-aid


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą