2017-09-19

Pilietinio karo rizikos Vokietijoje


Pilietinio karo rizikų Vokietijoje analizė pateikiama vokiečių portale Pi-news. Žemiau – straipsnio 1 dalies santrauka:

Pilietinis karas – karinis konfliktas valstybėje tarp atskirų gyventojų grupių. Dar prieš kelis metus Vokietijoje niekas apie tai negalvojo.


Politinio konflikto potencialas

Šiuo metu Vokietijoje gyvena 3,5 milijonai turkų. Dauguma jų Redžepo Taipo Erdogano šalininkai.
Kaip žinoma, tarp Vokietijos ir Turkijos pastaruoju metu atsirado įtampa. Erdoganas visada gali mobilizuoti dešimtis tūkstančių savo šalininkų. Be to, Vokietijoje yra apie pusę milijono kurdų. Tai rimtas potencialas neramumams.

Religinis konfliktas

Vokiečiai priversti dalintis savo gyvenimo erdvę su skaitlingais žmonėmis iš kitų kultūrų. Valdančiųjų nedomino, ar vokiečiai pasirengę gyventi kartu atvykėliais iš regionų, kur gyvena archaiškos bendruomenės su primityviu mąstymu, ir kur dominuoja prievarta. Atvykėliai nejaučia jokio dėkingumo už suteiktą saugumą ir aukštą Vakarų Europos pragyvenimo lygį. Jų požiūriu, europiečiai bedieviai išsigimėliai, kurie nepelnytai naudojasi aukštu pragyvenimo lygiu. Europiečiai neturi nei garbės, nei tikėjimo, nei gėdos, nei sąžinės, jiems būdingas lytinis iškrypimas, bevaikystė, abortai, nudizmas, moterų begėdiškumas, kas pas religingus musulmonus iššaukia „relyginę“ neapykantą.

Tai atveda juos prie minties „Mes neapkenčiame jūsų, jūs neverti, kad čia gyventi, nes ši žemė jums nepriklauso, ji priklauso Alachui!“

Tai priežastys, dėl kurių integracija nevyks, o vyksta teroro aktai. Mažiau fanatiški musulmonai irgi turi pakankamai priežasčių europiečių šalintis. Didėjantis musulmonų skaičius dar labiau skatina primesti europiečiams savo religiją ir gyvenimo būdą. Masinės maldos aikštėje yra savo religinių pretenzijų Vokietijoje demonstravimas. Ilgesnėje perspektyvoje tai kelia konflikto galimybę.

Ekonominis konflikto potencialas

43,1 procentai bedarbių Vokietijoje yra iš migrantų šeimų. Tarp valstybinės pašalpos Hartz IV gavėjų (399 eurai, nemokamas būstas, sveikatos draudimas, lengvatos, A.L.) imigrantų yra 52,6 procentai.

Atvykėliai nemoka nei vokiečių kalbos, o jei jos pramoksta, tai vis vien jie neturi profesinės kvalifikacijos.

Intelekto koeficientas išeivių iš įvairių šalių (kai etninių vokiečių IQ - 100): Eritrėjos – 63, Irako – 81, Sirijos ir Maroko – 82, Turkijos – 89, Japonijos 105, Korėjos 106, Singapūro ir Honkongo 108.

Dauguma pabėgėlių iš šalių su žemu IQ, tai verčia galvoti, kad jiems visą gyvenimą bus reikalinga valstybės parama. Jų pragyvenimo lygis visada bus žemesnis. Jeigu valstybė nepajėgs jiems mokėti pašalpų, trumpalaikėje perspektyvoje gali kilti socialiniai konfliktai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą