2017-09-14

Vengrija nepaklus diktatui! Orbanas skelbs nacionalinį pasitarimą dėl Sorošo plano perkelti į Europą kasmet po milijoną migrantų


Lenkų portalas wPolityce informuoja apie Vengrijos premjero Viktoro Orbano rugsėjo 13 dieną paviešintą ketinimą skelbti nacionalinį pasitarimą dėl Sorošo migracijos plano, pagal kurį numatoma kiekvienais metais atvežti į ES po 1 milijoną imigrantų. Apie tai šį ketvirtadienį pranešė Vengrijos žurnalas „Magyar Idoek”.



Valdančiosios partijos FIDES parlamentinės frakcijos pirmininkas Lajos Kosa paskelbė ketvirtadienį įvykusioje spaudos konferencijoje apie prašymą vyriausybei surengti šiuo klausimu nacionalines konsultacijas, tvirtindamas, kad „Sorošo planas“ ilgalaikėje perspektyvoje turės neigiamų pasekmių vengrų gyvenimui, saugumui ir identiškumui.

Kosa žiniomis Sorošo planas numato, kad ES priims kiekvienais metais po milijoną imigrantų ir juos privalomai paskirstys tarp šalių-narių, nenustatant aukštutinės priimamų asmenų skaičiaus ribos. Taip pat numatoma nugriauti tvorą prie pietinių Vengrijos sienų, saugančią ES nuo nelegalios migracijos į Šengeno zoną. Pagal ES įgyvendinamą „Sorošo planą“ numatoma kiekvieno migranto išlaikymui skirti po 29 tūkstančius eurų metams. Pabėgėlių išlaikymui ES turės imti 30 milijardų eurų kreditą migrantus priimančių šalių paramai. Spaudos konferencija įvyko Valence (apie 50 kilometrų į pietvakarius nuo Budapešto), kur vyksta Fides išvažiuojamoji sesija kartu su koalicijoje esančia Krikščionių demokratų liaudies partija.

Lajos Kosa įvertino Europos teismo sprendimą, kuris atmetė Slovakijos ir Vengrijos skundus dėl ES tarybos sprendimo apie privalomą pabėgėlių perkėlimą, reikalavimą „plačiai atidaryti duris Sorošo planui“ - kaip jis pasakė.

Dėl šio ES teismo sprendimo Europos komisaras migracijos klausimams Dimitris Avramopulos prieš savaitę yra pareiškęs, kad prasideda pasiruošimas nuolatiniam žmonių relokacijai mechanizmui "be viršutinės ribos." Jis užtikrino, kas Europos Komisija tęs darbą priimant naujus, teisingesnius įstatymus, liečiančius asmenis, ieškančius prieglobsčio.

Šis klausimas sukelia daug nesutarimų ES. Pagal Dublino sistemą, prašymą suteikti prieglobstį reikia pateikti toje ES šalyje, kurioje pabėgėlis pateko į ES.

Avramopulos išreiškė įsitikinimą, kad iki metų pabaigos ES ministrai pateiks savo siūlymus dėl Dublino sistemos pakeitimo.

Kosa nuomone, ES žingsniai migracijos klausimu patvirtina „Sorošo plano“ realizaciją. Todėl būtina surengti nacionalinę konsultaciją – argumentavo jis.

Vengrijos premjeras Orbanas trečiadienį pareiškė, kad opozicija yra „valdoma iš užsienio“. Per paskutinius mėnesius pasirodė daug kaltinimų opozicinėms partijoms dėl jų veikimo pagal Džordžo Sorošo valią.

Pagal ES perskirstymo mechanizmą 2017 metais yra paskirstyta 27 695 žmonių. EK pakvietė paspartinti šį procesą.

Čekija, Vengrija, Lenkija ir toliau neprima migrantų, o Vengrija ir Lenkija neperkėlė nei vieno žmogaus.

Šaltinis:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą