2019-02-01

Grybauskaitė atvėrė duris Afrikos nelegalų importui į Lietuvą


Vakar LNK pranešė, kad Lietuvos valdžia sutiko paimti 5 nelegalus, atvykusius į Italijos Sirakūzų uostą su kontrabandistų laivu Sea Watch 3, plaukiojančiu po Olandijos vėliava ir turinčiu vokiškos NVO igūlą. Norinčių parodyti „solidarumo žestą“ tebuvo 6 (iš 28 ES valstybių narių), tarp jų ir savo piliečių interesų nepaisanti Lietuva. Olandija, kurios vėliava plevėsuoja virš laivo, atsisakė juos priimti.

Il Giornale rašoma, kad tik sausio 30 dieną, po to kai šešios ES valstybės sutiko priimti Afrikos nelegalus, ilgai užsitęsęs konfliktas su Italijos vyriausybe buvo išspręstas ir laivas buvo išblokuotas.

Laivas Sea Watch 3 prieš dvi savaites Libijos teritoriniuose vandenyse išgelbėjo jūroje 47 afrikiečius ir nors turėjo plaukti į artimiausią uostą Tunise, kaip tai numato jūrų teisė, jis nuplaukė į 300 kilometrų toliau esantį uostą Sicilijoje.


Dabar 15 laive buvusių nepilnamečių perkelti į Kataniją, o visi pilnamečiai bus perkelti į Mesiną, kur bus atlikta jų perkėlimo į kitas valstybes, tarp jų ir Lietuvą, procedūra.

Katanijos policija ir finansinė gvardija pradėjo laivo įgulos patikrinimą. Policiją domina žmonių kontrabandistai, kurie galimai buvo susisiekę su laivo įgulos nariais gelbėjimo procedūros metu. Taip pat kapitonas turės paaiškinti, kodėl jis nesilaikė tarptautinės teisės ir pasirinko maršrutą į Italiją.

Grybauskaitė griauna Lietuvą vardan šiltos vietos Briuselyje?


Lietuvos ketinimas paimti 5 nelegalus afrikiečius yra lojalumo Merkel politikai demonstravimas, Grybauskaitės noras įsiteikti globėjams už galimai pažadėtą šiltą vietą Briuselio struktūrose.

Mūsų kaimynės Lenkija ir Latvija nepriima nei vieno afrikiečio. Dar 2017 metų gegužę Lenkijos valdančiosios partijos Teisė ir teisingumas (PiS) partijos pirmininkas Jaroslavas Kačinskis pasakė: „Mes neatidarėme Europos pabėgėliams – Merkel. Ir tai ponia Merkel ir Vokietija, turi atsakyti už pasekmes, o ne Lenkija.“ Kačinskio nuomone, priėmimas didelės grupės užsieniečių iš svetimos kultūros šalių sukels visuomenėje katastrofą. „Mums tektų tuomet pilnai pakeisti mūsų kultūrą, radikaliai sumažinti saugumo lygį mūsų šalyje, kalba eina ne tik apie terorizmą, šie pavojai žinoma didesni ir reiškia tam tikrą socialinę katastrofą“, - pasakė Kačinskis. Kačinskis atkreipė dėmesį, kad Suomija priėmė 100 Afrikos migrantų, o šiandien jų jau 18000. Lenkija nepriėmė nei vieno pabėgėlio. Latvija sustabdė pabėgėlių priėmimą pagal kvotą dar pernai.

Breitbart rašoma, kad šiuo metu Libijoje yra susitelkę 800000 afrikiečių, kurie nori persikelti gyventi į Europą. Gal ponia Grybauskaitė ir iš šios masės ekonominių migrantų ketina šeštą dalį perkelti į Lietuvą. Žinoma, ji to nesuspės padaryti per tris likusius kadencijos mėnesius, tačiau stengsis iš paskutiniųjų padaryti kuo daugiau žalos Lietuvai.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą