2019-02-07

Vokietijos Regensburge pabėgėliai mušė praeivius


Vasario 4 dieną du prieglobsčio prašytojai iš Afganistano (18 ir 19 metų, tikras amžius išaiškinamas tik po ekspertizės) puldinėjo praeivius Regensburge (Bavarija) be jokios priežasties. Mažiausiai keturi žmonės buvo sužeisti. Policijos pranešimu, pirma auka tapo 5З metų praeivis. Jis buvo užpultas prie prekybos centro, netoli geležinkelio stoties. Sekančia auka tapo 75 metų pensininkas, kuris buvo sumuštas prie autobusų stotelės. Seneliui buvo sulaužyta koja, jis buvo užpultas iš nugaros, parblokštas ant žemės. Senelį bandęs pakelti 25 metų vyras irgi buvo sumuštas. Po kelių minučių afganai užpuolė 49 metų vyrą prie geležinkelio stoties. Du nukentėjusieji gydomi ligoninėje. Greitai policijai pavyko sulaikyti pabėgėlius-banditus. Dabar afganai kalėjime, jiems pateikti kaltinimai dėl pavojingų gyvybei kūno sužalojimų. Nusikaltėliai buvo girti. Policija renka įkalčius. Pranešama, kad šie asmenys jau žinomi vietos policijai.

Regensburgo mieste ir anksčiau yra buvę „pabėgėlių“ nusikaltimų. 2017 metais čia siras gatvėje dūrė 28 metų vokiečiui į nugarą peiliu.

Ambergas yra vos už pusvalandžio kelio nuo Regensburgo


Už pusės valandos kelio nuo Regensburgo yra kitas Bavarijos miestas Ambergas. Gruodžio 29 dieną keturi „prieglobsčio prašytojai“ - du afganai, iranietis ir siras 17- 19 amžiaus 8:30 Ambergo stoties rajone „be jokio pasirinkimo“ mušė miesto gyventojus ir keleivius. Iš viso lengvus ir vidutinius kūno sužalojimus patyrė devyni praeiviai.

Vokiečiai mano, kad artėja Vokietijos ekonominio klestėjimo, paremto eksportu į JAV ir Kiniją, pabaiga. Vokietijai prognozuojama ekonomikos recesija ir finansinė krizė. Daugumai vokiečių ims trukti pinigų ir autoimuninė tautos liga bus išgydyta „nuostabiu būdu per trumpiausią laiką“. Tada vokiečiai ims įvedinėti tvarką. Viliamasi, kad šie pokyčiai vyks taikiai, demokratiškai ir parlamentiniu keliu, o ne per jėgą ir chaosą.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą