2019-02-20

Lolašvili užburtas šikpopieris ir mamuto plaukų trusikai: „proto sutemos“ ir „proto šviesos“



„Laisvame laikraštyje“ perskaičiau keistą straipsnį „Proto sutemos“, kuriame mėginama pamatuoti daugelio mano gerai pažįstamų žmonių protą.

Protas, žinia, sunkiai išmatuojamas dydis. Tam, kad jį pamatuoti reikia tomografo, kurio skiriamoji galia 1 mikronas. Tai teigia prof.S.Saveljevas (žiūr.video). Šio tomografo pagalba gyvam žmogui būtų įmanoma skenuoti smegenis ir įvertinti jo protinius sugebėjimus. Kol kas niekas pasaulyje tokio prietaiso neturi. Gaila, tada mes objektyviai galėtume įvertinti protinius sugebėjimus „Laisvo laikraščio“ autoriaus ir jo aprašomus mano pažįstamus piliečius iš „proto sutemų“ zonos.

O gal protinius sugebėjimus galima įvertinti pagal kitus parametrus, paprastesniais metodais, be ultratikslaus tomografo?



Pamėginsiu pasverti "proto sutemas": IQ 120 uždėkime ant vienos svarstyklių lėkštės, o ant kitos Lolašvili užburto popieriaus ritinėlį. Balansas. Dabar dėkime mamuto plaukų trusikus ant vienos lėkštės, o ant kitos garsų posakį „šiku ir tekšnoju.“ Ir vėl balansas. Nei vienoje pusėje jokio proficito. Abiejose pusėse vienodos sutemos.

Imu sverti proto šviesą: Kas liečia užsienio kalbas ir išsilavinimą, manau, kad balansas bus mamuto trusikų savininko pusėje, o ne to lakūno, kur stebuklingu šikpopieriu šluostėsi užpakalį ir šikdamas tekšnojo.

Kam aš rašinėju šitas kvailystes? O ką galima rašyti, kai perskaitai pagiežingą ir užgaulų straipsnį laikraštyje, kuris kažkada teikė alternatyvią informaciją, o dabar nusirito iki pletkų lygio, į pačias „proto sutemas.“ Aš įtariu, kad ne viskas tvarkoje su protu pas straipsnio autorių, bet kol kas susilaikysiu nuo tokio vertinimo, palauksiu prof. S.Saveljevo tomografo, tuomet galėsime objektyviai pamatuoti kiekvieno protinius sugebėjimus, visas „proto sutemas“ ir šviesas. 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą