2019-06-04

Kas ką nugalės Izraelyje: Tora ar sodomas


Izraelio Knesete reikalaujama sugrąžinti Izraeliui Toros teismą. „Dešiniųjų partijų sąjungoje“ antruoju numeriu esantis Kneseto deputatas Becalel Smotrič reikalauja Izraelyje pilnai atstatyti religinius įstatymus. Apie tai jis pranešė birželio 2 dieną, kalbėdamas Jeruzalės dienos šventėje jašivoje „Markaz cha-rav“ (מרכז הרב Rava-centras). Smotričo žodžiais, būtent šio tikslo įgyvendinimui jis reikalauja iš premjero perduoti jam justicijos ministro portfelį.

„Mes norime atstatyti Izraelyje Toros teismą jo pirmapradžiu pavidalu! Kaip mums sugrįžo Šchem, Chevronas, Raudų siena, Šventyklos kalnas, taip mums sugrįš ir Toros teisė, - pareiškė Smotrič aidint ovacijoms salėje.

Vakar deputatas radijo stoties „KAN - Rešet bet“ laidoje nurodė, kad Toros įstatymai, kurie glūdi judėjų teisės fundamente, yra svarbesni už tuos, kuriuos „primetė“ buvęs Izraelio Aukščiausiojo teismo pirmininkas Aaronas Barakas. „Be abejo, aš norėčiau, kad tolimoje perspektyvoje Izraelis būtų valdomas pagal Toros įstatymus.“ - pasakė Smotrič.



Smotričo pareiškimas iššaukė protestus iš nereligingos visuomenės pusės. Kneseto deputatas nuo partijos „Avoda“ Šeli Jachimovič pakomentavo šį pareiškimą Twitter: „Iš esmės, Smotrič siūlo uždrausti homoseksualizmą, leisti vyrui išvyti iš namų žmoną, jei jis nepatenkintas tuo, kaip ji atlieka savo namų įsipareigojimus, įtvirtinti nuosavybės teisę tik vyrams, atkurti vergiją ir užmėtymo akmenimis bausmes.“

Kairiosios „MEREC“ lideris Tamar Zandberg nurodė, kad „nėra būtinybės smulkiai aprašyti, kas bus su moterimis ir LGBT atstovais, jei sugrįš biblijinis teismas.“

Izraelio premjeras Benjaminas Netanijahu pasakė, kad vieno iš dešiniųjų partijų sąjungos lyderio Bacalelio Smotričo žodžiai dėl Toros teismo sukėlė audrą Izraelyje, o šis neapdairus pasisakymas davė kozirį Avigdorui Libermanui, kuris save pozicionuoja kaip dešinės pasaulietišką lyderį, rašoma Izraelio portale 9tv. Premjeras Netanyahu Twitter „atsižegnojo“ nuo Smotričo pareiškimo ir užtikrino, kad Toros teismo nebus.



Sodomitai ruošiasi paradui Jeruzalėje


Birželio 6 dieną Jeruzalėje vyks „tolerancijos paradas“, jį saugos 2500 policininkų. Manoma, kad sodomitų parade bus 30000 dalyvių. Parado devizas - „Viena bendruomenė – daug veidų“.

Įdomu, kuriuos „veidus“ pasirinks Dievas? Ar tuos, kurie už Torą, ar tuos, kurie ją trypia? Nuo to, kas ką nugalės Izraelyje, dideliu mastu priklausys tolimesnė žmonijos ateitis: ar ji eis nuodėmės ir susinaikinimo keliu, ar sugrįš prie fundamentalių moralės normų.

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą