2019-06-16

Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius iš Turkijos į ES atvyko 11.217 nelegalių imigrantų



Nepaisant to, kad ES už nelegalių migrantų sustabdymą Turkijai įsipareigojo sumokėti 6 milijardus eurų, jų srautas nenutrūksta. Pernai per tą patį laiką į ES atvyko 15 833 nelegalai.

2019 metais į Graikiją atvyko 11.076 migrantai, į Bulgariją - 86, o Italiją - 55. Italijoje šiais metais pirmą kartą pasirodė imigrantai, atvykę iš Turkijos.

„Nepaisant į sumažėjimą, spaudimas į sausumos sieną tarp Turkijos ir Graikijos išlieka aukštas. Turkijos valdžia praneša apie didelį skaičių asmenų, sulaikytų kertant Turkijos sieną su Graikija“, - savaitraštį Welt am Sontag cituoja vokiečių portalas MMnews.

2015 metų migracijos krizės organizatorės ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, neteisėtai atidariusios Šengeno zonos erdvę nelegaliems imigrantams, iniciatyva 2016 metų kovo 18 dieną tarp ES ir Turkijos įsigaliojo susitarimas, pagal kurį už 6 milijardų eurų suteikiamą paramą Turkija įsipareigojo sustabdyti savo pasienyje nelegalius imigrantus, vykstančius į ES tos pačios Merkel kvietimu. Sutartyje buvo sakoma: „Turkija imsis visų būtinų priemonių, kad uždaryti jūros ir sausumos kelius nelegaliai migracijai iš Turkijos į ES“.



Turkijoje tuo metu buvo 3,6 milijonai prieglobsčio prašytojų. Ši šalis iš ES jau gavo 3 milijardus eurų.

Europolo duomenimis, 90 procentai nelegalių imigrantų, atvyko į ES padedami nusikalstamų organizacijų.

„Europos migrantų kontrabandos centras vertina, kad 90 procentai migrantų, atvykusių į ES, buvo kelionės metu palaikomi nusikaltėlių organizacijų“, - Mmnews cituoja Europolo pranešimą.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą