2019-06-17

Kodėl neadekvačiai ir asocialiai elgėsi kai kurie homoseksualistai jų parado metu Vilniuje? Mokslinė hipotezė



Žinomas blogeris Raimondas Navickas pranešė apie kelis homoseksualistų parado, įvykusio Vilniuje birželio 8 dieną, dalyvių padarytus teisės pažeidimus. Vieni iš jų viešai tyčiojosi iš Arkikatedros šventoriuje susirinkusių tikinčiųjų jausmų, kiti išniekino rašytojos Žemaitės paminklą. Kol kas neteko girdėti, kad policija būtų nubaudusi šiuos viešosios tvarkos pažeidėjus. Tai verčia mane galvoti, kad policija šiuos įstatymų pažeidėjus vertina kaip neadekvačius piliečius, todėl nemato perspektyvų jų padarytų pažeidimų tyrimams. Aš pritarčiau tokiai policijos nuomonei, ir net turiu hipotezę, kokia šio neadekvatumo ir asocialumo biologinė priežastis.

Homo sapiens rūšį iš kitų žinduolių išskiria ypač dideli priekinių smegenų pusrutuliai, smegenų žievė (neokorteksas), sudaryta iš šešių neuronų sluoksnių. Neokorteksas susiformavo evoliucijos eigoje iš vomeronazalinio organo.

Žmogaus vomeronazalinis organas yra ant nosies pertvaros, jis yra kelių milimetrų diametro ir turi vieno milimetro diametro skylutę, per kurią su įkvėptu oru patenka feromonai.


Sutrikus normaliai centrinės nervų sistemos veiklai, kuomet žmogus praranda sugebėjimą atlikti pagrindinę biologinę savo funkciją – daugintis, pas jį sunyksta priešingos lyties feromonus atpažįstantis vomeronazalinis organas, o tai savo ruožtu paleidžia neokortekso degeneracijos mechanizmą. Smegenims degeneravus iki 800-900 gramų svorio, žmogus tampa asocialus. Tai ir gali sąlygoti homoseksualistų asocialų elgesį, kuris buvo stebimas ir jų parado metu Vilniuje birželio 8 dieną.

Aš manau, kad mano hipotezę galima patikrinti eksperimentiškai, o ateityje tai bus padaryta, nes visuomenė turi teisę sužinoti tiesą apie kai kurių savo narių asocialaus ir neadekvataus elgesio priežastis.




Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą