2020-03-11

Koronaviruso gydymui panaudotas vaistas Tocilizumab „davė puikius rezultatus per 24 valandas“


Neapolio Paskalio ligoninės Onkologijos imunoterapijos skyriaus direktorius Paolo Ascierto gavo daug vilčių teikiančius rezultatus gydant Covid-19.

Daktaras Ascierto sako: "Puikūs rezultatai gauti su dviem pacientais per 24 valandas“.

Il Giornale rašoma, kad Tocilizumab, yra vaistas, kuris paprastai skiriamas suniveliuoti pašalinius efektus vaistų, naudojamų imunoterapijoje. Tai preparatas, kuris suteikia kažkokią tai viltį kovojant su Covid-19. Po jo panaudojimo kai kuriems Neapolio Paskalio ir Cotugno ligoninių pacientams, nukentėjusiems nuo plaučių ir kvėpavimo takų uždegimo, gauti teigiami rezultatai. 



Daktaro Paolo Ascierto žodžiais, intensyvios terapijos skyriuje per 24 valandas gauti labai geri rezultatai. Nedelsiant pradėti gydyti ir kiti pacientai, kurie serga Covid-19.

Šiuo virusu Italijoje yra užsikrėtę 10149, 724 pasveiko, 631 – mirė.

Euronews šiandien pranešė, kad Kinija į Italiją siunčia 1000 plaučių ventiliavimo sistemų, kurių labai trūksta, 2 milijonus kaukių, į Italiją atvyksta Kinijos gydytojai.

Vaistas Tocilizumab buvo pradėtas bandyti Kinijoje su 21 pacientu, sergančių Covid-19, gauta 20 teigiamų rezultatų.

Tocilizumab nėra konkretus vaistas prieš Cpvid-19, bet jis neutralizuoja interleikiną 6, baltymą, kuris yra pagrindinis uždegimo sukėlėjas, kurį gamina koronavirusas. Tai leidžia atstatyti ligonio sugebėjimą kvėpuoti per 24-48 valandas. Tai labai svarbūs rezultatai. Preparatas nekovoja su koronavirusu, bet pašalina jo poveikio efektą, atstato kvėpavimo funkciją, o tai leidžia ligonius perkelti iš intensyvios terapijos skyriaus ir leidžią jiems sugrįžti namo, normaliam tolimesniam pasveikimui. Tai ypač svarbu, kuomet Italijos ligoninės yra perkrautos.

Kol kas nebuvo vaistų nuo Covid-19. Vakcina tik kuriama, o gydymui buvo naudoti vaistai nuo Ebola, Aids ir panašūs vaistai.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą