2020-03-08

Vengrija, o dabar ir Graikija – pavyzdys Lietuvai, kaip reikia kovoti už nacionalinius interesus


KGB agentė Dalia Grybauskaitė dėjo visas pastangas, kad 2015 metais į Lietuvą atvežti kuo daugiau veltėdžių iš islamo kraštų ir Afrikos, diskriminuoti jų atžvilgiu Lietuvos pensininkus, minimalų atlyginimą uždirbančius, mūsų vaikus. Vyšegrado šalys (Vengrija, Lenkija, Čekija ir Slovakija) elgėsi kitaip, šios šalys neįsileido atėjūnų, saugojo savo piliečius nuo islamo teroristų.



Vengrijos užsienio reikalų ministras Péter Szijjárto Kossuth Radio laidoje pasakė, kad 2015 metais vykdyta Vengrijos migracijos politika, kuomet pirmoji migracijos banga pasiekė ES, dabar priimama visos ES.



ES užsienio reikalų ministrų susitikime buvo priimtas bendras dokumentas, kuris reikalauja uždaryti sąjungos išorės sienas, solidariai užtikrinti, kad Graikija pajėgtų užkirsti kelią neteisėtam sienos perėjimui.

„2015 metai įvyko tai, ką mes sakėme. Prieš mus vyko pats juodžiausias nuo XX amžiaus diktatas“, - pasakė ministras, o dabar, jo žodžiais, ES užima Vengrijos poziciją saugoti sienas.

Szijjárto papasakojo, kad dabar ES priėmė sprendimą dėl skubios pagalbos Graikijai, kurią Vengrija palaiko. Jis priminė, kad Vengrija nesulaukė jokios ES paramos, o pati viena pastatė pasienyje sieną, o „šimtai tūkstančių karių ir policininkų tarnavo pasienyje, tai kainavo žymiai daugiau negu 1 milijardą eurų šiandien.“

„Tokiu būdu, egzistuoja tam tikros rūšies dvigubi standartai, tai akivaizdu“, - pasakė jis ir pabrėžė: „Mes nežinome, ar turi Briuselis mūsų atžvilgiu nusistovėjusią nuomonę, bet mes giname vengrų tautos ir Vengrijos saugumą. Vengrija penkis metus tai darė, statė sieną ir ją prižiūrėjo, kad į Vengriją neatvyktų nelegalai“, - pasakė ministras.

Szijjárto pasakė: „viena galima pasakyti be abejonių, kad jei ir negaus tam pinigų, mes ginsime savo sieną“.


Graikija ginasi nuo invazijos

Graikijos vyriausybė kovo 3 dieną anuliavo Ženevos pabėgėlių konvencijos ratifikavimą, kuri nuo 1967 metų suteikė teisę kiekvienam atvykstančiam prašyti prieglobsčio.

Graikija kiekvieną dieną griežtina savo poziciją prieglobsčio prašytojų atžvilgiu. Naujos paraiškos prieglobsčiui nepriimamos, o nuo kovo finansinė parama asmenims, kuriems anksčiau buvo suteiktas prieglobstis, bus visiškai nutraukta. Graikijos migracijos ministras Notis Mitarakis Graikijos televizijos kanalui Skai šeštadienį pasakė, kad „mūsų tikslas-suteikti prieglobstį dviem-trims mėnesiams, o paskui panaikinti nuolaidas ir nemokamą būstą, nes visos šios priemonės skatino atvykti į šalį ir pasinaudoti paslaugomis“. Mitarakis pasakė: „Tas, kas gauna prieglobstį, atsako pats už save“.

Aš būtinai inicijuosiu besikuriančioje partijoje „Nacionalinis susivienijimas“ svarstymą klausimo dėl atsisakymo Lietuvos piliečius diskriminuoti atėjūnų iš trečiojo pasaulio atžvilgiu. Mano įsitikinimu, Lietuva turi išeiti iš Ženevos konvencijos, kaip tai padarė Graikija.

Į Lietuvą, be to, vykstantys „pabėgėliai“ iš Rusijos, Tadžikistano, Baltarusijos yra visiškas nonsensas. Reikia kuo greičiau atsisakyti šios beprotybės ir liautis švaistyti Lietuvos biudžeto lėšas, kurios turi būti skirti kovai su skurdu, bet ne socialinių parazitų iš trečiojo pasaulio išlaikymui.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą