2020-03-05

Neadekvatus elgesys


Kaip pavadinti prezidentą, kuris nesilaiko SAM rekomendacijų? Manau, kad toks žmogus yra kvailys, nesuvokiantis savo atsakomybės valstybei, kuri juo pasitikėjo. Toks yra Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Plačiau apie jo vojažą į „Žalgirio“ rungtynes kovo 4 dieną rašo Respublika.

Aš suprantu, koks buvo Gitano Nausėdos tikslas lankytis krepšinio rungtynėse gripo epidemijos metu ir akivaizdoje koronaviruso grėsmės visoje Europoje. Jo tikslas, manau, yra pigus populizmas. Aštuoni mėnesiai prezidento kėdėje, o rezultatai lygūs nuliui. Nei žingsneliu, nei milimetru, mes nepriartėjome prie jo deklaruotos „gerovės valstybės“. Kokia „gerovė“, kad net epidemijos akivaizdoje tenka meluoti apie medicininių kaukių nereikalingumą tik todėl, kad tų kaukių tiesiog nėra, o ligoninės priverstos jas siūti pačios! Skandalas.



Protingi valstybių vadovai, skirtingai nuo Gitano Nausėdos, o tokie yra Višegrado šalių lyderiai, sprendžia klausimą, kaip suvaldyti koronaviruso epidemiją.

Vakar Prahoje buvo susirinkę Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir Vengrijos valstybių vadovai, kurie kalbėjo apie bendrus veiksmus kovojant su koronaviruso epidemija ir su migrantų iš Turkijos invazija į ES.

Nuotraukos: 15 min.lt ir magyarhirlap.hu




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą