2020-04-02

COVID-19. Durniai lietuviški ir dar didesni durniai švediški


Protingas žmogus – atsargus. Jis nerizikuos be reikalo. Durnius – nesiorientuoja aplinkoje, paklūsta tik emocijoms. Epidemija atsirenka kvailiausius. O jeigu durniai valdžioje? Tuomet natūrali atranka iškreipiama? Tuomet nuo epidemijos gali nukentėti ir protingi žmonės. Tai blogai.

Veryga – tipiškas durniaus valdžioje pavyzdys. Man visiškai nesvarbu, ar jis priklauso dešinei , ar kairei (kaip ir prezidentui G.Nausėdai), man svarbu, kad kiekvieną dieną aš matau tą melagį ir durnių Verygą, kuris neatliko savo funkcijos, o kiekviena jo egzistencijos diena atneša mano tautai naujas nelaimes. Užvakar jis neaprūpino medicinos įstaigų apsaugos priemonėmis, vakar jis neužsakė 400 plaučių ventiliavimo aparatų (Audronio Ažubalio pranešimas spaudai). Net neabejoju, kad šitas totalus kvailys šiandien ir toliau užsiima kenkimu ir ryt atneš mums naujų nelaimių.




Nutinka ir taip, kad visą šalį valdo durniai


Toks pavyzdys yra Švedija. Ši valstybė jau ir anksčiau pasižymėjo suicidaline šizofrenija (siekimu susinaikinti) ir į savo šalį įsileido tiek daug necivilizuotų atėjūnų iš Afrikos ir Azijos, kad nustojo valdyti net dalį savo teritorijos. Čia veikia 61 „No-Go“ zonos, kurių Švedijos valdžia nekontroliuoja.

Prasidėjus pandemijai, šitos „No-Go“ zonos pirmiausiai tapo užsikrėtimų COVID-19 židiniais. Dar kovo 23 dieną Švedijos dienraštis Ekspressen pranešė, apie šios epidemijos plitimą tarp imigrentų iš Somalio. Iš tuo metu buvusių 15 mirčių nuo COVID-19 atvejų 6 buvo somaliečiai.

Durnių dienos išvakarėse Švedijoje buvo 5000 sergančių COVID-19 ir 239 mirusių. Švedijoje, turinčioje 10 milijonų gyventojų, prasidėjus epidemijai tebuvo 526 vietų intensyvios terapijos skyriuose!!!

Stokholme yra 88 senelių namai, 29 iš šių namų yra COVUD-19 židiniai.

Nėra jokios abejonės, kad keistas (švelniai kalbant) Švedijos valdžios elgesys pandemijos metu yra jos durnos emigracijos politikos ir nepasirengimo epidemijai pasekmė. Švedija vienintelė ES valstybė iki šiol nepaskelbusi karantino. Dėl šios priežasties Lietuva su ja nutraukė keltų susisiekimą.

Turi savo durnių optimistą, savotišką švedą, ir Didžioji Britanija. Tai COVID-19 apsikrėtęs jų premjeras Borisas Džonsonas. Kur dingo jo optimizmas?

Buvo pranešta, kad Švedijos valdžia papildomai skiria 150 milijonų eurų sveikatos apsaugai.

Proskripcijos


Proskripcija - piliečio paskelbimas valstybės priešu. Į proskripcijų sąrašą patekęs žmogus buvo užmušamas, o jo turtas atitekdavo valstybei, kad būtų papildytas valstybės iždas. Proskripcijas įvedė Romos imperatorius Sula (82 m. pr. m. e.).

Ar nusikaltėliams, kurie per savo kvailumą į kapus nuvarys šimtu, o gali nuvaryti ir tūkstančius lietuvių, nevertėtų pritaikyti proskripcijų?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą